Genel

Bakan Müezzinoğlu: “Kemik Iliği Bankasinda Türkiye Önümüzdeki 3-4 Yil Içinde Dünya Ülkelerinin Standardini Yakalamiş Olacak”


  10 AYRI BÖLGEDE KEMİK İLİĞİ VERİCİLERİNİN TESPİTLERİNİ ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ
Sağlık alanında artık insanların sıra beklemediğini, acil hizmetlerinden daha iyi izmet almasının konuşulduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Bugün artık Türkiye'de son 15 gündür neyi konuşuyoruz. Ege Üniversitesi'nde lösemi tedavisi gören Melis Akbaş kızımızı konuşuyoruz. Dünyada 22 milyon ilik vericisinin arasında yaptığımız taramada henüz evladımızı kurtaracak ilik vericsini bulamadık. Ülkemizdeki tıkanıklığı nasıl aşarız diye düşünüyoruz ve bunun çalışmalarını yapıyoruz ve inşallah yıl sonuna kadar Türk kök ihalesi yapılacak ve Türkiye'de 10 ayrı bölgede kemik iliği vericilerinin tespitlerini almaya başlayacağız ve kemik iliği bankasında Türkiye önümüzdeki 3-4 yıl içinde dünya ülkelerinin standardını yakalamış, yani 22 milyonluk rakamın içinde 50 binle değil tam aksine 500 binli vericilerle devreye girmiş olacak. Türk Kızılayı ile hazırlamış protokolde artık Kızılay'a kan veren her vatandaşamıza kemik iliği vericisi olmak ister misin sorusunu soracağız. Verici olmak isteyen her vatandaşımızdan örnek alacağız ve örnekleri Türk kök bankamızda analizlerini yapacağız." dedi.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE 100 BİN LİRA
Müezzinoğlu, son günlerde İstanbul Üniversitesi Kan Merkezi'nden alınan kan numunelerinin işlenememesi nedeniyle yaşanan sıkıntıya da değinerek, "İstanbul Üniversitesi rektörü ile görüştüm. Ödenek sorunundan bahsetti. Pazartesi günü itibariyle kendisine 100 bin lira yani eski parayla 100 milyar, tüm birikmiş kanların tahlilini yapacak ödeneği kendisine göndermiş olacağız.” dedi.
YÜZDE 31’İMİZ KİLOLU VE OBEZ GRUBUNDA
Müezzinoğlu, organ bağışında, kan bağışında, numune örnek vermede, ilik vermekte daha çok önde olunması gerektiğini söyleyerek, "Bu gün başımızda olmayan dert yarın hepimizin başında olabilir" dedi. Müezzinoğlu ayrıca 4 Kasım'da organ bağışı ile ilgili bir kampanya başlatacaklarını sözlerine ekledi. Toplum olarak üçte bir oranında obez bir toplum olma yolunda gidildiğini kaydeden vurgulayan Müezzinoğlu, “Yüzde 31'imiz kilolu ve obez grubunda. Bu kronik  hastalıklar anlamında, diyabette, hipertansiyonda, kalp hastalıklarında ve romatizmal hastalıklarda sağlıklıyken gerekeni yapmalıyız ki, yarın obür gün doktora ve ilaca olan ihtiyacımız daha az olsun" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelasını kesti. Müezzinoğlu daha sonra hastane binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Sıra bekleyen vatandaşlarla da sohbet eden Müezzinoğlu açılışa gelirken konvoyunda geçirdiği kaza sonucu yaralanarak aynı hastaneye getirilen sağlık personeli Ferhat Tokmak’ı da ziyaret etti.  Müezzinoğlu prototol üyeleriyle birlikte çıkışta hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra hastaneden ayrıldı.
Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 24 bin 826 metrekare alan üzerine kuruldu.57 bin metrekare kapalı olan hastane de 300 yatak bulunuyor.90 poliklinik odası bulunan ve 36 yoğun bakım ünetisi bulunan hastanede 6 ameliyathane var.