Myanmar Devleti'nin Arakanlı Müslümanlara yönelik etnik temizlik sürerken Türkiye'deki hackerlar harekete geçti. Bu ülkeye yönelik siber saldırılar düzenleyen hacker gruplarının akınlarının devam etmesi bekleniyor.

Myanmar Devleti Arakanlı Müslümanlara yönelik etnik temizliği sürdürürken, son bir haftada 3 bin Müslüman'ın katledildiği belirtiliyor. Ülkenin 'Nobel Barış Ödüllü' lideri Ang San Su Çi ise 'terörist' ifadesini kullanarak katliamdan Müslümanları sorumlu tutuyor. Arakan'da zulüm devam ederken dünya ülkeleri, özellikle de İslam aleminden güçlü bir ses yükselmiş değil. Olaylara daha fazla kayıtsız kalamayan Türk hackerlar ise Myammar'a yönelik saldırı başlattı.

MYANMAR DEVLETİ ACİZ KALDI

Ay Yıldız Team, Myanmar'ın Doğal Kaynaklar ve Çevre Koruma Bakanlığı'na ait resmi siteyi ele geçirdi. Gece saatlerinde ele geçirilen site için Myanmar Devleti hala bir çözüm üretebilmiş değil. Bu saldırının, Arakan'daki zulme kayıtsız kalmayan diğer gruplara da örnek olması bekleniyor.

ÜLKELERİ KAOSA SÜRÜKLEYEN YENİ BİR SAVAŞ

Öte yandan siber savaş; kara, hava ve denizden sonra dördüncü savaş şekli olarak kabul ediliyor. Enerji ve bankacılık sistemleri gibi kritik alanlara saldırı yapıldığında, hedef alınan ülke adeta kilitleniyor. Böyle bir durumun uzun sürmesi halinde o ülkenin kaosa sürüklenebileceği belirtiliyor.