Ulusal havayolu Air India'nın resmi Twitter kolu dün gece hacklendi. Siber saldırı Perşembe günü gece yarısı geç saatlerde, tüm Air India uçuşlarının iptal edilmesinin havayolunun resmi hesabına tweet atıldığını iddia eden bir dizi tweet'den sonra geldi.

En son bilgilere göre, Twitter tanıtıcısı artık tamamen işlevseldir. Havayolları resmî kolundan tweet attı, “Bugün erken hava Hindistan twitter sapı hacklendi. Yolcularımızı bilgilendirmek istiyoruz, bu sap artık tamamen işlevsel. Dahası, bu sapta siber güvenlik tehdidi yoktur ve güvenlik önlemleri alınmıştır.

Teşekkürler Twitter, Twitter Hindistan. ” Daha önce Air India bir açıklama yayınladı: “Air India'nın resmi twitter kolu @airtindiain geçen gece geç saatlerde yolcuları yanıltmak amacıyla kötü niyetle saldırıya uğradı. Air India hemen harekete geçti ve twitter yetkilileri ile konuyu ele aldı.

Otomatik alternatif metin yok.

tüm kötü amaçlı içerikler savaş zemininde kaldırıldı. Normalliğin normale dönmesi bekleniyor. Tüm Air India uçuşları programa göre çalışıyor. Yolcularımızdan, operasyonlarımızda yanıltıcı ve yaramaz bir iletişim görmezden gelmeleri isteniyor. ”

Türk tweetleri hesabında paylaşıldı, okunan tweetlerden biri, “Hesabınız Türk siber ordusu Ayyıldız Tim tarafından hacklendi. DM yazışmanız ve önemli verileriniz ele geçirildi. ” Bir başka tweet okudu, "Son dakika önemli duyuru: Tüm uçuşlarımız iptal edildi.

Bundan sonra Türk Hava Yolları ile uçacağız. ” Hava Hindistan, Air India twitter, Air India twitter saldırıya uğradı, siber saldırı, Air India hesabı saldırıya uğradı, Hint ekspres Hackerlar, resmi Air India Twitter tanıtıcısını (@airindiain) @airindiaTR olarak değiştirdi. Binlerce takipçisine sahip olan Air India'nın Twitter kolu, Twitter işlerinde bir Kıbrıs Türk Ordusu olduğunu iddia eden Ayyıldızt grubu tarafından devre dışı bırakıldı. Twitter, adı da hackerlar tarafından değiştirildikten sonra Air India tanıtıcısından doğrulanmış işareti kaldırdı.

Otomatik alternatif metin yok.