Zonguldak'ta Cinsel İstismar Sanığına Tahliye



Zonguldak'ta pazarcılık yapan Y.S., iddiaya göre 3 yıl önce 15 yaşında olan lise öğrencisi E.U. ile Facebook'ta tanışıp arkadaş oldu. Y.S. ve E.U., bir süre sonra ilişkiye girdi. Y.S., yaklaşık 2 yıl sonra kendisinden ayrılmak isteyen E.U.'ya, cinsel ilişki sırasında cep telefonuyla gizli çektiği görüntüleri ailesine göndereceğini söyleyerek birlikte olmaya devam etti.
"KISKANDIĞIM İÇİN 'GÖRÜNTÜ VAR' DEDİM"

E.U.'nun şikayeti üzerine tutuklanan Y.S., Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 'Cinsel istismar', 'Tehdit' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından yargılanan sanık, E.U. ile onun rızası ile ilişkiye girdiklerini söyleyerek, "Daha sonra benimle arkadaşlığını bitirmek istedi. Üniversiteye gideceğini öğrenince kıskandığım için cep telefonumda görüntü olduğunu söyledim. Ancak böyle bir görüntü yok. Kıskandığım için yalan söyledim" dedi.
"TEHDİT EDEREK İLİŞKİYE ZORLADI"
Şikayetçi olduğunu söyleyen E.U. ise "Tehdit ederek ilişkiye zorladı. Cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, kaçma ihtimali bulunmaması ve suçun niteliğinin sanık lehine değişebileceğini göz önünde bulundurarak Y.S.'nin tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.