Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunup çıplak fotoğrafları internete yaymakla şantaj yaptığı iddiasıyla tutuklanan 21 yaşındaki E.T. için 39.5 yıl hapis cezası istendi.

Sosyal paylaşım sitesinden 14 yaşındaki Ş.K. ile tanışan 21 yaşındaki E.T., ormanlık alanda Ş.K.'ya cinsel istismarda bulundu. Bir süre sonra askere giden E.T., 14 yaşındaki kızdan çıplak fotoğraflarını istedi. E.T., fotoğrafları göndermemesi halinde ailesine anlatmakla tehdit ettiği Ş.K., fotoğrafları çekerek E.T.'ye gönderdi.

Askerden izne gelen E.T., fotoğrafları yaymakla tehdit ettiği Ş.K. isimli kıza cinsel istismarda bulunmaya devam etti.

OLAYI KUZENİ FARK ETTİ

14 yaşındaki S.K. isimli kızın kuzeni cep telefonundaki mesajlaşmaları görünce durumu fark etti. Kızın ailesinin şikayeti üzerine askerde tutuklanan E.T., Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen E.T., "Onunla kavga etmiştik. Bu fotoğrafları ayrılmayalım diye bana gönderdi. Ancak şantaj yapmadım." dedi.

"BENİ TEHDİT ETTİ"

Ş.K. ise mahkeme başkanına verdiği ifadesinde "Yaşadıklarımızı aileme anlatacağını söyleyip fotoğraf göndermemi istedi. Ben de korktuğum için fotoğrafları gönderdim. Fotoğrafları da daha sonra paylaşım sitesinde yayınlamış. İzne geldiğinde de buluşmak için beni çağırdı. Eğer buluşmayı kabul etmezsem fotoğrafları aileme göstereceğini söyleyerek tehdit etti." dedi.

MAHKEME ACIMADI

Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında tutuklu sanık E.T. hakkında "Çocuğa cinsel istismar" suçundan 22.5 yıl, 'Kişi Hürriyetini Yoksun Kılma' suçundan 14 yıl, 'Şantaj' suçundan 3 yıl olmak üzere 39.5 yıl hapis cezası verilmesini istedi.