Burdur'da motosiklet farıyla tavşan avlayan kaçak avcılara yönelik Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin düzenlediği operasyonda avcıların girdiği mermer ocağı şantiyesi buzluğundan derileri yüzüldükten sonra parçalanmadan konulan 3 tavşan çıktı. Kaçakavcılar, tavşanların 'ev tavşanı' olduğunu iddia etti.
2 OTOMATİK AV TÜFEĞİ BULUNDU
Burdur'un Aşağı Müslümler köyü Hoyratlık mevkiinde, pazartesi günü saat 22.00 sıralarında gelen ihbarı değerlendiren Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgede 2 kişinin motosikletlerle 'far avı' yaptıklarını belirledi. Silah seslerini takip eden ekipler, şüphelilerin mermer ocağı şantiyesine girdiğini tespit etti. Buraya yapılan baskında 2 otomatik av tüfeği bulundu. Yapılan incelemede tüfeklerin yeni ateş edilmiş olduğu, barut koktuğu, haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmadığı tespit edildi ve içlerinden altışar mermi çıkarıldı.

BUZLUKTAN DONDURULMUŞ TAVŞANLAR ÇIKTI
Olay yerinde yeni vurulmuş tavşan bulamayan ekipler, şantiyedeki arama sırasında buzdolabının buzluğunda dondurulmuş 3 tavşanla karşılaştı. Kaçak avcılar, derisi yüzülerek dondurulmuş tavşanların 'ev tavşanı' olduğunu iddia etti. Avcılık belgeleri ve avlanma izinleri olmayan 2 kişi hakkında avcılık belgesi olmadan avlanmak, avlanma zamanı dışında avlanmak, avlanma esas ve usullerine aykırı avlanmak ve avlanma limitlerine uymadan avlanmaktan dolayı tutanak düzenlendi. Buzlukta bulunan 3 tavşan ve 2 av tüfeğine el konuldu. Ayrıca kaçak avcıların her birine 1486 TL idari para cezası ve üç adet tavşan için 1500 TL tazminat uygulandı.

El konulan tavşanlar üzerinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nce yapılan incelemede, av tüfeğiyle vurulmuş yabani tavşan olduğu ortaya çıktı.