Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinin CHP’li Başkanı Şaban Kılıç’ın madde bağımlısı oğlu İ.K. (21) vücuduna uyuşturucu enjekte ettikten sonra komaya girerek hastaneye kaldırıldı. Baygın halde bulduğu oğlunu hastaneye kaldıran Şaban Kılıç, oğlunun daha 21 yaşında olduğunu ve üç ay önce askerlik görevini tamamladığını söyleyerek, “Sabah saat 06.00’da oğlumu uyuşturucuyla ilgili yoğum bakıma getirdim. Kimse çıkıp da bu çocuklara sahip çıkmayacak mı. Nereye götürelim bu çocukları. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Kaymakamlığa gittim beni hastanelere gönderdiler, hastanelere gittim hiçbir yere kabul etmediler. Şimdi çocuğum yoğun bakımda ve ne olacağını bilmiyorum. Sabahtan beri onunla ilgileniyoruz. Validir, kaymakamdır, belediye başkanıdır yardımcı olsunlar bize. Allah için bu çocuklara yardım edin. Ne yapacağız bilmiyoruz. Türkiye’yi mi terk edelim, nereye gidelim. Evimi ve arabamı satıp Türkiye’den kaçacağım” dedi.
Şanlıurfa’daki uyuşturucu satışının Suriyeliler tarafından yapıldığını iddia eden Şaban Kılıç, “Türkleri önlerine almışlar ve Eyyübiye’de uyuşturucu dağıtımı yapıyorlar. Allah için yardım edin, bu gençlere ve çocuklara sahip çıkın. Benim oğlum daha 21 yaşında ve 3 aydır vatani görevini yapıp geldi, bu işe başladı. İki çocuğu var. Allah için bu gençlere yardım etsinler. Hastane yok, AMATEM yok, ünite yok. Fakülte açmış orada da ünite yok. Nereye götüreceğimizi bilmiyoruz. Gençler ölüme terk ediliyor. Akşamüstü gidip baksınlar Eyyübiye’de yerlerde kaç tane cenaze var. Herkes içmiş ve bir tarafa yatmış” şeklinde konuştu.
HASTANE KAPISINDA OĞLUNUN ÖLÜM HABERİNİ BEKLİYOR
Hastane kapısında oğlunun ölüm haberini beklediğini söyleyen Kılıç, “Sabah içmiş. Pencereden uyuşturucuyu evime veriyorlar, pencereden atıyorlar. Satış merkezi olmuş diyorum. Çocuk almış almış yoğun bakıma kaldırdım. Şimdi de ölüm haberini bekliyorum, başka ne yapacağım. İlgilenen yok, soran yok. Emniyete gittim, polis karakoluna gittim, hastaneye gittim, kaymakama gittim. Gitmediğim yer var mı. Beni tanıyorlar. Her tarafa gittim Şanlıurfa’da ilgilenen yok” iddialarında bulundu.
Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren İ.K.'nin evli ve 2 çocuğu olduğu öğrenildi.