Ülkesine geri gitmemek için hakime yalvaran Bateoui, "Benim memleketim Fas'ta merhamet yok. Beni oraya gönderirseniz idam ederler. Çünkü Türkiye'de terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanıyorum. O yüzden benim hayatım bitti. Beni Fas'a göndereceğinize 100 yıl ceza verin. Sığınma talebi ediyorum" dedi.
Bursa. 2. Ağır Ceza Mahkemasi'nde, Fas uyruklu DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen Mimoun Bateoui'nin duruşmasına devam edildi. Yaklaşık 4 ay öncede Belçika'dan Bursa'ya gelen Bateoui, eşinin 4 yıllık arkadaşının evinde kaldı. Bu süre zamanında eşinin arkadaşının kocası olan M.G. ile Fas uyruklu şahıs yarı İngilizce ve işaret diliyle anlaştı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibinde olan Bateoui, gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı. Yapılan incelemelerde Bateoui'nin üzerindeki telefondan örgüt videosu ve ankesörlü telefon hattı çıktı.
Duruşmada tercüman aracılığıyla söz alan Bateoui, "Ankesörlü telefon hattı ile kimle görüştüğümü tam hatırlamıyorum. Bulgaristan'da ikamet eden eşim veya ağabeylerim ile arkadaşlarımla konuşmuş olabilirim. Uluslararası bir görüşme yapmadım. Eşim ile benim ortak kullandığımız bir cep telefonu var" açıklamasını yaptı.
ÇELİŞKİLİ İFADELER VERDİ
Çelişkili ifadeler veren Bateoui, daha sonra mahkemede gösterilen ankesörlü telefon hattının kendisine ait olmadığını iddia etti. Bateoui, "Ben Belçika'dan Türkiye'ye geldim. Bursa'da boks salonu açmak istiyorum. Burada M.G.'de kaldım. Eşim, M.G.'nin eşiyle 4 yıldır arkadaş. M.G. ile az İngilizce konuştuk ve işaret diliyle anlaştık. Eşlerimiz internetteki bir dini sitede tanışmışlar. Birde aynı şehirde oturuyorlar. Oradan da birbirlerini tanıyorlar" diye konuştu.
"TELEFONDAKİ VİDEOYU İZLEDİM VE SİLDİM"
Telefondaki DAEŞ bağlantılı videoların sorulması üzerine Bateoui, "Telefonda olanlar bana ait değil. Bu videoyu bir kez Belçika'da izledim ve telefonumdan sildim. Belçika'da Müslümanlar çok hoş karşılanmıyor" açıklamasında bulundu.
"BENİ FAS'A GÖNDERECEĞİNİZE 100 YIL CEZA VERİN"
Cezaevinde kendisine ailesinin para gönderdiğini anlatan Bateoui, şunları söyledi:
"Ben terör örgütünden para almadım. Zaten kendim örgüt üyesi de değilim. Benim memleketim Fas'ta merhamet yok. Beni oraya gönderirseniz idam ederler. Çünkü Türkiye'de terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanıyorum. O yüzden benim hayatım bitti. Beni Fas'a göndereceğinize 100 yıl ceza verin. Sığınma talebi ediyorum."
Konuşmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bateoui için kaydının olup olmadığına ilişkin Fas ve Belçika interpolünden yazı beklenmesine karar verdi. Duruşma, ileri bir tarihe ertelenirken, Bateoui hakkında 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 
Ülkesine geri gönderilmemek için hakime yalvardı