Kayseri'de ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki F.Ç.’yi, okulun bodrum katına götürüp cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan temizlik görevlisi 59 yaşındaki Murat Karaca, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Olay, 20 Ocak’ta merkez Kocasinan İlçesi Mustafa Kızıklı İlkokulu’nda meydana geldi. Okulda temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Karaca, küçük kızı yardım etmesi için yanına çağırıp, bodruma götürerek burada ona toka, küpe ve para verdi. Daha sonra da iddiaya göre küçük kıza cinsel istismarda bulundu. Olayın okuldaki bir öğretmen tarafından fark edilmesiyle, kızın ailesine haber verildi. Gözaltına alınan Murat Karaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davadanın bugünkü karar duruşmasında tutuklu sanık Murat Karaca ile mağdur F.Ç. ve annesi Yeliz Ç. hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen sanık Karaca, "Benim üç çocuğum var ve tek derdim geçim sıkıntısı. Çocuklarım dışarıda ve başlarına bir şey geldiğinde sahip çıkacak kimse yok. Ben de ailem de mağduruz. Ben kimseye cinsel istismarda bulunmadım. Beraatimi talep ediyorum" diyerek, kendini savundu.

Mahkeme heyeti sanık Karaca’ya, ’çocuğun basit cinsel istismarı’ suçunu işlediği gerekçesiyle, 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Ayrıca, ’çocuğu alıkoyma’ suçundan da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.