Edinilen bilgilere göre, 2007 yılında Zeytinburnu'nda bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda Burak D. isimli örgüt lideri gözaltına alınmış, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Van Cezaevi'nde bulunan Burak D.'nin dışarıda bulunan adamlarına öldürülecek kişilerin listesini verdiği iddiası üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında suç örgütü lideri Burak D.'ye yakın olan kişilere yönelik takip başlatıldı.
Yapılan takiplerin ardından geçtiğimiz Salı Günü Büyükçekmece'de belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında eylem hazırlığında oldukları iddia edilen Hasan Hüseyin Ö., Hüseyin U., Tolgay G. ve Mustafa Ö. isimli 4 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 1 adet uzun namlulu silah, 1 adet tabanca ve silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülerek sorguya alındı. Emniyette yapılan sorguda şüphelilerin adam öldürme, yaralama ve yağma suçlarından kayıtlarının olduğu belirlenirken, ele geçirilen silahları Muş'tan getirttikleri öğrenildi.
Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Suç örgütünün infaz timi yakalandı