SON DAKİKA... HAMİLE POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU
Patlamada yaralananlardan kadın polis memuru, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen şehit düştü. Şehidin 8 yıllık polis memuru ve hamile olduğu öğrenildi. 
Mardin'in Midyat ilçesinde, emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan 2 kadın polis memurundan Nefize Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haber verildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinde görevli şehit Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haberi meslektaşları verdi. Acı haberi aldığı anda baygınlık geçiren Özsoy, ambulansla götürüldüğü Kırklareli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve polis memurları hastaneye giderek Özsoy'a başsağlığı dileğinde bulundu. Özsoy çiftinin, 4 yaşında Elif adında bir kız çocuğu sahibi oldukları öğrenilirken, şehit polisin ailesinin ise Edirne'de yaşadığı bildirildi. Öte yandan Cumhur Özsoy'un 2015 yılında Midyat'ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandığı, daha sonra tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığı öğrenildi. 



BUGÜN NELER YAŞANDI: TERÖR MİDYAT'I HEDEF ALDI
PKK’lı teröristler bu kez Mardin’in tarihi ve turistik ilçesi olan Midyat İlçesi’ni hedef aldı. Saldırı bugün saat 11.15 sıralarında Midyat ilçe merkezi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana geldi.Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra marketler, kamu binaları, işyerleri, evlerin bulunduğu ve vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı üzerinde, önünde beton bloklar ve demir bariyerler bulunan Emniyet Müdürlüğü binası önüne bomba yüklü minibüsle gelen terörist, araçla içeriye girmek isteyince, bina girişindeki polisler araca ateş açtı. Bu sırada PKK’lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü.
BARİYERLER DAHA BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ
 Kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev, iş yerleri, marketler de hasar gördü. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ve vatandaşlar tarafından Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek söndürdü. Emniyet girişinde beton bloklar ve demir bariyerlerin bulunmaması halinde, facianın boyutunun daha da büyük olabileceği belirtildi.
BATMAN YÖNÜNDEN GELDİ
Saldırıyı düzenleyen teröristin Batman yönünden geldiği belirlendi. MOBESE görüntüleri de bu bilgiyi teyit ediyor. 
HALK KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTU
İlçede patlama büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar yaralıların bulunduğu Midyat Devlet Hastanesi’ne akın ederek, onların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların da olası kan ihtiyacını karşı hastaneye gittikleri belirtildi. İçindeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Saldırının ardından polis ekiplerine takviye olarak jandarma da devreye girerek, stratejik yerlerde güvenlik önlemi aldı. Mardin il merkezinden de ilçeye takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.