Olay, Efeler ilçesi Güzekhisar Mahallesi Türkocağı Caddesi üzerinde bulunan tarihi Taşdöner Sineması'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; yıllardır atıl durumda olan ve madde bağımlıların mekanı durumuna gelen Taşdöner Sinemasına tuvaletini yapmayan giren Burak Mavi (25), tuvaletini yaptıktan sonra tenha bir köşede uyuya kaldı. Bir süre sonra uyanan Mavi, dışarı çıkmak için kapıya geldiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı. İçeriye girişin engellenmesi için demir kapının kapatıldığını fark eden Mavi, bağırarak yoldan geçenlerden yardım istedi.

Yoldan geçenlerin haber vermesi üzerine binaya gelen polis ekipleri, Burak Mavi'nin mahsur kaldığı Taşdöner Sinamesı'nın kapısının kaynak makinesiyle sabitlendiğini gördü. Kaynağın kırılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapıya kaynakla sabitlenen demir parmaklıkları keserek içeride mahsur kalan Burak Mavi'yi kurtardı.

KİMLİĞİNİ İBRA EDEMEDİ

Tarihi sinema binasında mahsur kalan kişinin yardımına koşan polis ekipleri, şahıstan kimliğini göstermesini istedi. İstanbul’dan geldiğini ve üzerinde kimlik olmadığını belirten şahısın adını polise ilk olarak Burak Taşdan olarak ifade eden şahıs daha sonra olay yerine gelen 110 ekiplerine ise Burak Mavi olarak isim verdi. Olay yerindeki polisler şahsa soyismini tekrar sorarak Taşdan ve Mavi mi olduğu doğrulattı. Kurtarma operasyonu sonrasında 155 ekipleri şahsı incelemek üzere Efeler karakoluna götürdü.