İzmir’de, beş gündür kayıp olan 18 yaşındaki Sıdıka Özdemir’in babası Aytekin Özdemir, ''Kızımın hayatından endişeliyim. Birileri kızımı alıkoymuş olabilir. Kızımın sonu hunharca katledilen Özgecan gibi Cansu gibi olmasın. Yetkililer harekete geçsin'' dedi.

Konak ilçesi Basmane semtinde kardeşi Bayram Özdemir (17) ile babası Aytekin Özdemir (43) ile yaşayan 18 yaşındaki Sıdıka Özdemir, Cumartesi günü evden çıktı ve bir daha haber alınamadı. Kızının hayatından endişe eden baba Aytekin Özdemir, durumu polise bildirirken aramalara kendi de katıldı. Ancak, beş gün geçmesine rağmen kızının izine rastlayamadı. Acılı baba Aytekin Özdemir kızının sonunun Mersin’de hunharca öldürülen Özgecan Aslan ve son olarak Muğla’da cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen Cansu Kaya gibi olmaması için yetkililerden yardım istedi.

KIZIMIN TELEFONUNU BAŞKASI AÇTI
Kızıyla en son Cumartesi günü evde konuştuklarını dile getiren gözüyaşlı baba Aytekin Özdemir, ''Evde oturuyorduk. Otururken kızım bana 'Baba Konak’a gideceğim arkadaşlarla buluşmaya' dedi. Ben de tamam deyip harçlığını verdim. Biz kızımla birlikte bir pastahanede çalışıyoruz. Kızıma dedim ki, 'Saat 16.00 gibi pastahane de ol, tatlı dökeceğiz' sonra kızımı gönderdim. Gidiş o gidiş. Kızım şuan kayıp. Nerede olduğunu bilmiyorum. Hayatından endişe ediyorum. Beni yarı yolda bırakıp gitmez. Birileri alıkoymuş olabilir. Arkadaşlarını tanımadığım için kimseden şüphelenemiyorum. Kaybolduğu gün gece 01.30 gibi kızımın telefonunu aradım olgun bir kadın çıktı. 'Ben Seval, kızının arkadaşıyım' dedi. Bende, 'Hayır sen kızımın arkadaşı olamazsın, sen onla yaşıt değilsin' dedim. Ondan sonra telefon komple kapandı'' dedi.

ALIKOYAN BİRİ VARSA SERBEST BIRAKSIN
Kızının sevdiği biri varsa ve onla kaçtıysa karşı çıkmayacağını anlatan baba Özdemir, şöyle konuştu: ''Ne olur kızımı gören varsa polise bildirsin. Kızımın sonu Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan ve Muğla’da tecavüz edilip öldürülen Cansu gibi olmasın. Benim kızım sağ salim evine dönsün. Alı koyan biri varsa serbest bıraksın. Yetkililerden yardım istiyorum. Kızım çıkmazsa ortaya artık yaşamanın bir anlamı yok. İntihar edeceğim.’’

ANNE ERKEN YAŞTA ÖLÜNCE İKİ ÇOCUĞA BABA BAKTI
Adanalı Aytekin Özdemir (43), eşi Berna Özdemir’i 16 yıl önce kalp rahatsızlığından kaybedince iki yaşındaki kızı Sıdıka ve 1 yaşındaki oğlu Bayram’a tek başına bakmaya başladı. Adana’da bir süre geçimini sağlayan Özdemir, daha sonra Kahramanmaraş’ta yaşayan bir akrabasının teklifi üzerine Maraş’a yerleşti. İddiaya göre, Aytekin Özdemir’e akrabası 500 lira borç verdi. Özdemir, akrabasının yanında çalışmaya başlayınca akrabası parayı günlük 20 lira 20 lira istedi. Ancak Özdemir 10 lira 10 lira olarak ödeyebileceğini iletti. İkili arasında para anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı ve Aytekin Özdemir, 2007 yılında İzmir’e geldi.

İzmir’e geldikten sonra akrabası parayı vermediği için dava açtı. Hakim karşına çıkan Özdemir, akrabası ile aralarında senet olmamasına rağmen hakime borç para aldığını ve ödeme konusunda anlaşmazlık yaşadığını söyledi. Hakim de Aytekin Özdemir’e 1 yıl hapis cezası ve 100 lira para cezası verdi. Karar temyize gittikten sonra 2013 yılında 6 gün hapis yatan Özdemir, denetimli serbestlikten faydalandı. Bu süreçte Aytekin Özdemir, verilen tarihlerde polis merkezine giderek imzasını attı. Ancak 6 ay önce, imza tarihini geciktirdiği nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aytekin Özdemir, beş buçuk yıl cezaevinde yattıktan sonra tekrar serbest bırakıldı. Cezaevinden çıktıktan 15 gün sonra kızı ortadan kayboldu.