Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kayıkçı'nın eşi ve üvey oğlunun da aralarında bulunduğu 10 kişinin bilgi sahibi sıfatıyla ifadesine başvuruldu.
FİLİZ'E AİT YENİ VAZİL VE SIRT ÇANTASI BULUNDU

Öte yandan Atalay Filiz'in tarih öğretmeni Kayıkçı'yı öldürdükten sonra kaçtığı sırada,İzmir Gümüldür'de Cumhuriyet Mahallesi Seferihisar Kuşadası Karayolu'nun altından geçen menfezde de kaldığı tespit edildi. Bu menfezde Filiz'e ait bir valiz ve sırt çantası bulundu.

15 FOTOĞRAF, TÜRK BAYRAĞI, LAPTOP

Filiz'in valizinde "Casuslar" adlı bir kitap, kendisine ait 15 fotoğraf, Türk bayrağı, laptop çantası, kıyafet, şok aleti olduğu değerlendirilen bir cihaz, sim kart, CD'ler, bir hard disk, kimlik kaplamaya yarayan laminasyon makinası, el yazısı ile yazılmış kağıtlar ve çeşitli tarihlere ait gazete kupürleri bulunduğu tespit edildi.

Valizden çıkan hard disk incelenmek üzere emniyete teslim edildi.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın ölümüne ilişkin "tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanan Atalay Filiz'in hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.
SAVCI 10 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURDU
Savcılık, soruşturma kapsamında, Kayıkçı'nın eşi ve üvey oğlunun da aralarında bulunduğu 10 kişinin bilgi sahibi sıfatıyla ifadesine başvurdu.
"ÜZERİNDE 15 BİN LİRA VARDI"

Kayıkçı'nın üvey oğlu M.K'nin savcılıktaki ifadesinde, cinayetten bir gün önce Kayıkçı'nın üzerindeki parayı saydıklarını ve 15 bin lirasının olduğunu söylediği belirtildi.
"BANKA HESAPLARI İNCELENECEK"
Savcılığın, Kayıkçı'nın banka hesaplarını inceleyerek, bu miktarda paranın çekilip çekilmediğini tespit edeceği öğrenildi. Söz konusu paranın bankadan çekildiğinin tespit edilmesi halinde, Atalay Filiz'in yakalandığı sırada üzerinden çıkan ve tekrar kendisine verilen paraya el konulacağı aktarıldı.
KOMŞUSU 10 DAKİKA BOĞUŞMA SESİ DUYDU
Savcılıkta ifade veren Fatma Kayıkçı'nın komşusu S.O'nun ise, olay günü 10 dakika boğuşma sesi duyduğunu, evinin kapısının ardından sesleri dinlediğini, sesler kesildikten sonra da çocuğunu okula götürmek için dairesinden çıktığı sırada Filiz'i yerleri silerken gördüğünü anlattığı öğrenildi.