Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adlı soruşturmada, usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin ''paralel yapıya'' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 55’i tutuklu 122 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor.

Dün öğle saatlerinde görülmeye başlanan duruşmada, sanıkların kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından, sanık avukatları, reddi hakim taleplerini dile getirdiler. Bugün de devam eden duruşmada söz alan sanık avukatları reddi hakim talebinin yanı sıra tahliye talebinde bulundu.

Avukatların usul tartışmaları ile başlayan duruşmada önce sanık avukatlarına söz verildi. MİT TIR'larının durdurulmasında görev alan tutuklu askerlerin avukatlarından Murat Kabakçı, bilirkişi olarak rapor hazırlayan 7 askerin incelemeyi savcılık talimatıyla yaptıklarını belirterek, "Bu insanlar savcı talimatı ve mahkeme kararı ile hazırladıkları rapor yüzünden 8 aydır tutuklular" dedi.

“TEŞEKKÜRÜN ARDINDAN TUTUKLANDIM”
Duruşmada söz alan MİT TIR'larının durdurulması olayıyla ilgili tutuklu bulunan sanıklardan Astsubay Gültekin Menge, olayın üzerinden 14 gün geçtikten sonra İçişleri Bakanlığı müfettişlerine ifade verdiğini bunun ardından da İçişleri bakanı Efkan Ala’nın samimiyetinden dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyledi. Menge, teşekkürün ardından tutuklandığını belirtti.

“GENELKURMAY HAKKIMIZDA ŞÜPHE DUYSAYDI İLİŞİĞİMİZİ KESERDİ”
Tutuklu sanıklardan yüzbaşı Hakan Gençer, her yerde askeri kimliklerini söylediklerini, eşinin hala bu olanaklardan faydalandığını kaydetti. Sanık Gençer, “Genelkurmay Başkanlığı bizim hakkımızda şüphe duysaydı ilişiğimizi keserdi. Burada ben avukatlarımızdan ziyade mahkemeden haklarımızı savunmada dikkatli davranmasını talep ediyorum. Durumumuzun hukuka uydurulmasını değil adalet bekliyoruz" diye konuştu.

“YARIM KALAN DÜĞÜNÜMÜ TAMAMLAYAYIM”
Tutuklu sanıklardan Halil İbrahim Köse ise evlilik arefesinde tutuklandığını söyleyerek, “Eylül ayında evlenecektim. Düğün salonunu tuttuk, davetiye bastırdık. Dışarıda gözü yaşlı nişanlım var. İzin verirseniz yarım kalan düğünümü tamamlayayım" ifadelerini kullandı.

“İNCELEDİĞİM SARI KAPAK MATERYALE Mİ KIZAYIM, KADERİME Mİ KIZAYIM”
MİT TIR'larındaki mühimmata ilişkin Jandarma Kriminal raporunu hazırlayan ekipte yer alan Binbaşı Baycan Görücü de 9 aydır tutuklu olduğu söyledi. Sanık Görücü, bir kalem büyüklüğündeki materyalde bulunan parmak izini incelediği için tutuklu olduğunu öne sürerek, "İncelediğim sarı kapak materyale mi kızayım, kaderime mi kızayım. Babasını kahramanı zanneden kızıma bu durumu nasıl anlatırım. Ben üzerimde beyaz gömlekle çalışırım. Bana 'TIR'lar neden durduruldu, kimler durdurdu' derseniz bunu bilemem. Ancak 'bir parmak izini anlat' derseniz bunu anlatırım. Önüme incelemem için getirilen şeylerin devlet sırrı olduğu söylenmedi. Kızım şimdi bana 'ölsem de mi gelemeyeceksin baba' diye soruyor. 'Görevdeyim kızım' diyebiliyorum. Örgütle bir bağlantım yok tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu. Görücü’nün konuşması esnasında sesinin titrediği, zaman zamansa gözlerinin dolduğu görüldü. Duruşma taleplerin alınmasıyla devam ediyor.