Rize İkizdere’de 3 kişinin öldürüldüğü kahvehane baskınının faili S.P., Şahinler Çetesi'nden aracına GPRS taktıkları M.S.Ş.’yi öldürme hazırlığı içindeyken yakalandı. İstanbul’da 'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütünün üyesi 'Buji Ferhat'ın tetikçileri olduğu iddia edilen 3 kişi de adliyeye sevk edildi

İstanbul'da polisler, geçen hafta suç örgütü Sarallar'ın eylem hazırlığında olduğunu belirlemesi üzerine savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Emniyet'in teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda S.P. çalıntı bir araç içinde gözaltına alınırken S.P. ile irtibatlı olduğu belirlenen A.K. ve N.Ö. adlı zanlılar da yakalanarak emniyete götürüldü. Yapılan aramalarda 3 adet uzun namlulu silah ele geçirildi. S.P.’nin geçen kasım ayında Rize İkizdere’de bir kahvehanenin tarandığı olaya da karıştığı ortaya çıktı.

SUİKAST HAZIRLIĞI YAPIYORLARMIŞ

İstanbul polisi geçen ay Rize’deki olayla ilgili 'Buji Ferhat' lakaplı Ferhat S.’yi gözaltına almıştı. Zanlının Büyükçekmece’deki evine düzenlenen baskında çok sayıda silah ele geçirilmişti. Şüphelilerin o dönem farklı bir suç örgütü lideri M.S.Ş.’yi öldürmeyi planladıkları iddia edilmişti. Eylem hazırlığı sırasında düzenlenen baskında bir de 'takoz' adı verilen takip cihazı ele geçirilmişti. O cihazın M.S.Ş.’nin aracına yerleştirilmek için edinildiği ortaya çıkmıştı. Ferhat S.’nin adamı olduğu öne sürülen S.P.’nin o saldırı hazırlığıyla ilgili de arandığı belirtildi.