Rüzgar Çetin Davasında 'Şehit Eşi 1.5 Milyon TL Kan Parası Aldı' İddiası
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi,Beşiktaş'taki 1 polisin şehit olduğu, 1 polisin yaralandığı trafik kazasına ilişkin yargılanan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'i, "bilinçli taksir" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın aynı zamanda oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi. Çetin, tahliye olmasının ardından gece saatlerinde kendisini almaya gelen bir ciple Silivri Cezaevi'nden ayrılırken, şehit polisin eşi Özlem Alagöz bir TV programında yaptığı açıklamada 'Çetin'in ailesinden para almadım' dedi. Akşam Gazetesi'nin iddiasına göre ise, Özlem Alagöz, Çetin ailesinden 1.5 milyon TL kan parası aldı.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Beşiktaş'taki trafik kazasına ilişkin yargılanan Rüzgar Çetin'i, "bilinçli taksir" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın aynı zamanda oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi.
SAVCI 22.5 YILA KADİR HAPİS İSTEDİ
Polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı trafik kazası davasında dün karar duruşması vardı. Savcı mütalaasını açıkladı, Rüzgar Çetin'in "bilinçli taksirle öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

''HIZLI DEĞİLDİM''
Rüzgar Çetin, mütalaaya karşı savunmasında ''Almış olduğum alkol azdır. Alkolün etkisi altında değildim. Yasal sınırlar içindedir. Ben kazaya sebep olacak hareket içinde olmadım. Kamera kayıtlarından da bellidir, hızlı değildim.'' dedi. Son sözü sorulan Çetin, "Çok üzgünüm, keşke olmasaydı. Bir insanı sevdiklerinden ayırdığım için üzgünüm.'' ifadelerini kullandı.
6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VE TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme heyeti, Rüzgar Çetin'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Rüzgar Çetin, yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı öğrenildi. Rüzgar Çetin'in ehliyetine 1 yıl 6 ay el konuldu.
FLAŞ İDDİA: 1.5 MİLYON TL KAN PARASI ALDI
Akşam Gazetesi'nin iddiasına göre, kazanın ardından Adana'ya ailesinin yanına yerleşen eş Özlem Alagöz, şehit polisin ailesi ve çocukları adına davadaki şikayetlerinden vazgeçti. Alagöz tepki üzerine avukatı aracılığıyla açıklama yaparak Çetin Ailesi'nden herhangi bir maddi karşılığı olmaksızın davadan vazgeçtiğini iddia etmişti. Ancak Çetin Ailesi'nin 1.5 milyon TL'lik kan parası vererek Alagöz'le Adana'da anlaştığı ortaya çıktı.

ŞEHİT POLİSİN EŞİ: PARA ALMADIM
Yaşanan kazada şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz, katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu. Alagöz, '8 aydır süren bir dava var siz de bunu takip ediyorsunuz. Artık çok bunaldım, gücüm kalmadı o yüzden pes ettim. Çocuklarıma konsantre olmam gerekiyordu. Çocuklarım zaten bir baba yokluğunu yaşıyorlar, annenin de psikoloji had safhada bozuldu. Çocuklarıma motive olmak istiyorum. Maddi manevi tazminat istemiyoruz. Sadece sigorta yaptırdığınızda, karşı tarafa verilecek bir 330 bin lira para var. Onu alacağım sadece başka da hiçbir şekilde para konusu söz konusu olmadı. Benim de ihtiyacım yok zaten. Bana 'iş bulalım' teklifi etmiştiniz hatırlarsanız, benim ihtiyacım yok maddi olarak herhangi bir şeye." dedi.
MAHKEME BAŞKANI ŞERH KOYDU
Verilen ceza miktarını az bulan mahkeme başkanı, ceza hesaplamasının 10 yıl üzerinden değerlendirilmesini, dolayısıyla artırım yapılarak cezanın 15 yıla çıkacağını ve ceza miktarının göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Ancak 2'ye 1 oy çokluğuyla karar 6 yıl 3 ay olarak belirlendi.

ŞİKAYETTEN VAZGEÇMİŞLERDİ
Şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi ve ailesinin, 8 ay sonra davanın 5'inci duruşması öncesi Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetlerini geri çektikleri ortaya çıkmıştı.
SİLİVRİ'DEN AYRILDI
Polis arabasına çarparak polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, polismemuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olan yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, tahliye olmasının ardından kendisini almaya gelen bir ciple Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Basın mensuplarının, cezaevinden çıkışı sırasında görüntü almaya çalıştığı Çetin'in yüzünü kapattığı görüldü.
DURUŞMADAN NOTLAR...
Mahkeme heyetinin değiştiği öğrenildi. Kararı yeni heyet verdi.
Duruşma salonunda mağdur taraftan kimsenin olmaması dikkat çekti. Celse arası şikayetinden vazgeçen şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi ile kardeşleri de duruşmaya gelmedi.
Salonda Rüzgar Çetin'in çok sayıda yakını ve arkadaşı vardı.