FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan işadamı Fikret İnan'dan rüşvet aldığı ve tekrar almak için zorladığı iddiasıyla suçüstü yakalanarak gözaltına alınan ve dün gece tutuklanan 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Akdemir kendisine 'kumpas' kurulduğunu iddia etti.
İfadelerinde 'FETÖ ile en etkili mücadele eden' isim olduğunu söyleyen Akdemir 'kripto FETÖ' mensuplarının, Fikret İnan'ın ve savcılığın kendisine 'kumpas' kurduğunu savundu. Mal varlığındaki lüks cipini 'boyalı' diyerek savunan Akdemir, rüşvet konuşmalarını ise Fikret İnan'dan çekindiği için 'Kin ve intikam duygularını söndürmek için yaptım' diye açıkladı. Akdemir'in birlikte tutuklandığı avukat Serap Bindal'ın ofisinin bir anahtarının da hâkim Akdemir'de olduğu, avukat Bindal'ın Akdemir'in mahkemesinde sanık olduğu da belirlendi.
SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Soruşturma dosyasına göre 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Akdemir, Sulh Ceza Hâkimi olduğu dönemde tutukladığı işadamı Fikret İnan'ı serbest bırakmak için rüşvet aldı. Ardından 50 bin dolar daha vermesi için avukat Serap Bindal aracılığıyla baskı yaptı. Fikret İnan da durumu HSYK'ya bildirdi. HSYK'nın da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığını bilgilendirmesi sonucunda, operasyon yapıldı ve 50 bin dolar rüşveti Fikret İnan'dan almak için Serap Bindal'ın ofisine gelen Akdemir suçüstü yakalandı. Dün gece de avukat Bindal ile birlikte tutuklandı.
İLGİL