Kuyumcu E.P., Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. E.P., "2 zanlının kendisini tuzağa düşürerek cinsel içerikli görüntülerini kaydettiği ve kendisinden zorla para aldıkları" şikayetinde bulundu. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Şile ve Bursa Mudanya'da düzenlediği operasyonda G.S. ve V.T.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların tuzaklarına düşürdükleri iş adamlarının çıplak görüntülerini kaydettikleri, bu görüntülerle şantaj yaparak yüklü miktarda para aldıkları belirlendi.
İLAÇ VERİP TECAVÜZ ETMİŞLER
Şantaj çetesi üyelerinin tuzaklarına düşürdükleri genç kadınlara da ilaç vererek dirençsiz bıraktıktan sonra tecavüz ederek kaydettikleri, aldıkları bu görüntülerle müştekilerin üzerlerinde bulunan gayrimenkullerin sattırarak üzerlerine aldıkları belirlendi.
FLAŞ DİSK VE BİLGİSAYARLARA EL KONULDU
Yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, tuzaklarına düşürdükleri iş adamı ve genç kadınların cinsel içerikli görüntülerinin yer aldığı flaş disk ve bilgisayarlara el konuldu.

G.S. ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan G.S., "Tehdit, yağma, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin izinsiz olarak ele geçirilmesi" suçlamasıyla tutuklandı.