İstanbul Maltepe’deki evinden arkadaşlarıyla buluşmak için çıkan Gamze Boyraz’dan 10 gündür, Ümraniye'de yaşayan ve Facebook'ta tanıştığı Özgür Sezgin tarafından kaçırılan 17 yaşındaki fenilketonüri hastası Nesrin K.'dan ise 1 haftadır haber alınamıyor. Her iki kızın ailesi de kızlarının Özgecan ile aynı kaderi yaşamasından korkuyor.

İstanbul Maltepe’deki evinden arkadaşlarıyla buluşmak için çıkan Gamze Boyraz’dan 10 gündür haber alınamıyor.

Vatan'a konuşan abla Güllü Boyraz, kardeşi Gamze’nin sonunun Mersin’de yakılarak katledilen Özgecan Aslan gibi olmasından endişe duyduklarını belirterek, ‘Kardeşim 6 Şubat’ta Sabahı evden çıktı. Arkadaşlarıyla buluşmuş öğlene doğru arkadaşlarına gideceğini söylemiş.

KIZIMIZ ÖZGECAN OLMASIN! 

Arkadaşlarına bize verilmek üzere mektup bırakmış ve mektupta Mardin’e gideceğini söylemiş. Nereye gittiğini, kimin alıp götürdüğünü bilmiyoruz. 10 gündür kayıp, kimin götürdüğünü bilmiyoruz. Telefonu da kapalı. Yetkililer lütfen yardım etsin. Evden çıktığında üstünde bej renginde kaban siyah çizme vardı. Kızımız Özge Can olmasın’’ dedi. Gamze’nin bulunması için emniyet güçlerinin çalışması devam ediyor.

MAMASINI YEMEZSE BİTKİSEL HAYATA GİREBİLİR

Öte yandan Ümraniye'de yaşayan 17 yaşındaki fenilketonüri hastası Nesrin K., ise hakkında 1 ay önce uzaklaştırma kararı alınan, facebook'ta tanıştığı Özgür Sezgin tarafından kaçırıldı. Bir haftadır kayıp olan Nesrin için zamana karşı amansız bir yarış başladı.

Çünkü, Nesrin'in kesinlikle hayvansal gıda tüketmemesi, yurt dışından getirilen özel mamaları yemesi gerekiyor. Aksi halde genç kızın bitkisel hayata girme riski var. Ümraniye'de oturan Nesrin K., 3 ay önce Facebook üzerinden Özgür Sezgin ile tanıştı. İddiaya göre, Özgür Sezgin bir süre sonra zorla birlikte olmak istediği genç kızı tehdit etmeye başladı. Gece geç saatlerde bile evini telefonla arayıp tacizde bulundu. Sezgin, ailesini öldürmekle tehdit ettiği Nesrin K.'ya birlikte kaçmayı teklif edince olay polise ve savcılığa intikal etti.

UZAKLAŞTIRMA KARARI

15 Ocak'ta Anadolu Adliyesi 4. Aile Mahkemesi'nde Özgür Sezgin'in aileye ve Nesrin'e 6 ay süre ile yaklaşmamasına karar verildi. Ancak Sezgin uzaklaştırma kararına rağmen genç kızın peşini bırakmadı. Sabah'ın haberinde yer alan İddiaya göre, 10 Şubat Salı günü ailenin işlettiği çay ocağına gelen Özgür Sezgin, "Ağabeyini, anneni ve babanı öldürürüm" tehdidiyle Nesrin K.'yı kaçırdı. Bir haftadır kızlarından haber alamayan aile çalmadık kapı bırakmadı.

"BİTKİSEL HAYATA GİRER"

Anne Aysel K., "Kızım geceleri sürekli uyanıyordu. Bana hep 'Anne çok korkuyorum. Size zarar verecek, beni tehdit ediyor' diyordu" şeklinde konuştu. Baba Enver K. ise "Kızımın çok özel bir hastalığı var. Bedensel ve zihinsel engelliler gibi özel ilgi görmesi gerekiyor. Hayvansal gıda kesinlikle tüketmemeli. Yurtdışından özel getirilen pahalı bir maması, makarnası, büsküvisi, ekmeği var. Bu mamadan bir gün bile yemezse bitkisel hayata girebilir. Bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi. Güvenlik güçleri, hastalığından dolayı hafif şekilde "saflık" bulunan ve kolayca kandırılıp kaçırıldığı düşünülen Nesrin ile Özgür Sezgin'i bulabilmek için dört koldan çalışma başlattı.