Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan'la ilgili davanın ikinci duruşmasında sanıklardan Fatih Gökçe, cinsel saldırı iddiasını reddederek "Bütün suç üzerime yıkılmak isteniyor" dedi. Mahkeme başkanı Fatih Gökçe aleyhine cinsel saldırı suçlaması üzerine açılan kamu davasını ana dava ile birleştirdi. Savcılık mütalaasında her üç sanık için de canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Tarsus'ta bindiği dolmuşta cinsel saldırıya uğrayan ve tecavüz girişimine direnince vahşice öldürülen Özgecan Aslan'la ilgili davanın ikinci duruşması Tarsus Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.Saat 09.00'da Tarsus Adliyesi'nde görülen ikinci duruşmaya Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Gaziantep ve arkadaşı Fatih Gökçe de Osmaniye'deki cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme Başkanı Ercan Pumak, Suphi Altındöken'in birinci duruşmadaki iddiaları üzerine Fatih Gökçe hakkında Özgecen Aslan'a nitelikli cinsel saldırı suçundan açılan kamu davasına ilişkin dosyanın ilk dava ile birleştirildiğini söyledi. Hakim Pamuk, canlı bağlantı ile Fatih Gökçe'ye kendisine yönelik iddialar hakkında ne söyleyeceğini sordu. Gökçe, iddiaları kesinlikle kabul etmedi, kendisine iftira atıldığını, tüm suçun üzerine yıkılmaya çalışıldığını söyledi. Özgecan Aslan'ı hiç görmediğini iddia eden Gökçe, "Gelebileceğim en kötü yerdeyim zaten neden yalan söyleyeyim" dedi.

Sanık Gökçe, Aslan ailesinin avukatlarının yönelttiği soruları cevaplarken de suçlamaları reddetti. Gökçe'nin avukatı da ek iddianameye itiraz etti, sözlü savunma yapacaklarını beyan etti. Mahkeme Başkanı Pamuk, sanık Suphi Altındöken'e "Fatih Gökçe arabadan inerken fermuarını düzeltirken gördüğü, kız çok güzelmiş diye söylediği"yönündeki eski ifadelerini hatırlatarak, "Fatih buna iftira diyor. Ne diyeceksin?" diyerek iddiasını tekrar sordu. Sanık Suphi Altındöken ise "Biz 2004'den beri arkadaşız, neden böyle bir şey yapayım, ben ne gördüysem onu söyledim" cevabını verdi. Mahkeme başkanının "Neden daha önce söylemedin?" sorusuna da "Beni tehdit ettiği için söylemedim. Çocuğunu kaçırırım diye tehdit etmişti" dedi.

Sanıklardan baba Necmettin Altındöken ise "Benim olayla uzaktan yakından hiçbir alakam yok" diyerek, Fatih Gökçe'nin cinsel saldırıda bulunduğu yönündeki iddialarla ilgili de hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.
Savcı Mehmet Dilan mütalaasında "Canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek" suçundan her üç sanık için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Aslan ailesinin avukatlarının talebi üzerine mahkeme başkanı duruşmaya 15 dakika ara verdi. 
Özgecan'ın katil zanlısı o suçlamayı reddetti Fatih Gökçe,katil zanlısı,mersin,Özgecan,tarsus