Ormanda Cesedi Bulunan Kader, Ağzına Bez Sokularak Boğulmuş
Eskişehir'de ormanlık alanda cesedi bulunan 17 yaşındaki Kader Kaya'nın ağzına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bez parçaları sokulduğu, bunun da nefessiz kalarak ölümüne yol açmış olabileceği belirtildi.
FOTOMODELLİK YAPAN KADER'İN ORMANDA CESEDİ BULUNMUŞTU
Amatör olarak fotomodellik yapan Kader Kaya'nın cesedi geçen cuma günü saat 07.00 sıralarında Eskişehir'in kent merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Kanlıpınar Mahallesi Çamlık mevkiindeki ormanlık alanda vatandaşlar tarafından bulundu.
AĞZINDAKİ BEZ PARÇALARI ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞ
İddialara göre olay yerine gelen görevliler Kader Kaya'nın ağzından 2 bez parçası çıkardı. Bez parçalarının genç kızın çeşitli nedenlerden dolayı geçirdiği kriz nedeniyle yanındaki kişi ya da kişiler tarafından bağırmasını önlemek amacıyla ağzına konulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Vücudunda darp ve cebir izi rastlanılmadığı belirtilen Kader Kaya'nın ağzına konulan bez parçaları nedeniyle nefessiz kalarak yaşamını yitirmiş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan otopsi sonucunda belirleneceği kaydedildi.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Jandarma ve polis ekipleri olayla ilgili olarak ortaklaşa soruşturmayı sürdürüyor. Genç kızın en son geçen perşembe günü olay yerinin yakınındaki Organize Sanayi Bölgesi'nde bir kişiyle araçta görüldüğü, plakası belirlenen bu aracı yakalamak için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
İŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN GİTMİŞTİ
Eskişehir'in Çifteler İlçesinde oturan Kader Kaya'nın amatör olarak fotomodellik yaptığı, olaydan önce evden kent merkezindeki bir mağazayla iş görüşmesi için ayrıldığı; güvenlik güçlerinin olayın meydana geldiği ormanlık alanda genç kıza ait güneş gözlüğü ile çantasını buldukları, cep telefonun ise kayıp olduğu belirtildi.
DOĞUM GÜNÜNDEN İKİ GÜN ÖNCE ÖLDÜ
Cesedi 29 Temmuz'da ormanlık alanda bulunan Kader Kaya'nın 31 Temmuz'da da doğum günü olduğu, öldükten 2 gün sonra 18 yaşına gireceği öğrenildi.