Bir firmada özel güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen 34 yaşındaki R.G.A.'nın, ifadesinde bebeğin ölü doğduğunu, nefes almaması üzerine bulunduğu noktaya bıraktığını ileri sürdüğü öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.G.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hatay Semti Halil Rıfatpaşa Caddesi numara 431/B'deki apartmanların arasında bulunan boş alanda, geçen pazar sabah saatlerinde yeni doğmuş, çıplak halde bir bebek görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, doğum kesesi ve kordonunun yanında yüzüstü yatan kız bebeğin ölü olduğunu belirledi. Polis çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Bu alana sokaktan girişin bulunduğu, bebeğin yüksekten atılmadığı ve kimliği belirsiz annenin kaçtığı anlaşıldı. Her ihtimali değerlendiren polis, doğumun nerede yapıldığını araştırdı, hastanelerdeki incelemelerden bir sonuca ulaşılamadı.

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Henüz göbek kordonu bile kesilmeyen talihsiz bebeğe İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Otopside, bebeğin ölü ya da diri doğup doğmadığı, soğuktan veya bir başka nedenle ölüp ölmediği net olarak tespit edilemedi. Kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için alınan örnekler üzerinde detaylı otopsi yapılacağı kaydedildi.

EVDE DOĞUM YAPMIŞ

Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, R.G.A.'nın izine ulaştı. Bir firmada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan ve bekar olduğu öğrenilen R.G.A.'nın adresini tespit eden polis, operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan R.G.A.'nın, doğumu yalnız yaşadığı evinde gerçekleştirdiğini, bebeğin ölü doğduğunu ve nefes almadığını, bunun üzerine de bulunduğu yere bıraktığını ileri sürdüğü öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.G.A., tutuklandı. DHA