Akgün’ün beraat ettiği ancak itiraz üzerine yeniden yargılandığı davada şok detaylara AKŞAM ulaştı.

Amsterdam’da 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayet davaları yeniden görülmeye başlandı. Geçtiğimiz ay İstanbul’da Bentley marka aracının içerisinde çapraz ateşe tutularak öldürün Ali Ekber Akgün davanın bir numaralı sanığı durumunda.

Akgün’ün daha önce bu davadan beraat ettiği ancak bir üst mahkemeye yapılan itiraz nedeniyle davanın yeniden başladığı öğrenildi. Schiphol Adliyesi’ndeki duruşmaya Akgün’ü Nico Meijering savundu. Akgün’ün eşi Claudia'nın mahkemeye gönderdiği e-posta okundu.

MAHKEMEYE HİÇBİR BİLGİ VERİLDİ

Avukat Nico Meijering’e göre Akgün öldürülmeden üç ay önce bile bazı kişilerin kendisini öldürmek istediğini biliyordu ancak bunu mahkemeyle asla paylaşmadı. Avukata göre Akgün kendisine daha önce, “Birtakım kişiler öldürülecek. Olası kurbanlar ya da ailelerinin şiddeti bana dönecek” dediğini söyledi.

Akgün hakkındaki ana suçlama ise baş görgü tanığı olan Peter la Serpe’den geldi. Avukat, sonrasında Ali Ekber Akgün’ün eşi Claudia’dan gelen e-posta’yı okudu. Claudia’nın mahkemeye gönderdiği e-posta’da şu bilgilere yer verdi: Kocam ölüm tehditleri alıyor. Hatta ölmeden iki gün önce öldürüleceği kulağına fısıldanmış. Bunu benimle paylaştı.