Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit Mahallesi'nde kaybolduktan 4,5 ay sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Nehir Aslan ile ilgili otopsi raporunda, cebir, şiddet ve cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı bildirildi.

İNCELEMELER BİTTİ

Gürpınar'da, 29 Ekim 2014'de kaybolan Aslan'ın cesedinin, olaydan 4,5 ay sonra evlerinin yakınındaki bataklık alanda bulunmasına ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'nce yapılan inceleme tamamlandı.

ŞİDDET, CEBİR VE CİNSEL SALDIRI YOK

İncelemede, Nehir Aslan'ın vücudunda şiddet, cebir ve cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Buna ilişkin hazırlanan rapor, soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Nehir Aslan'ın kesin ölüm sebebi, 1. İhtisas Kurulu'nca belirlenecek.

BATAKLIKTA ÖLÜ BULUNMUŞTU

Van'ın Gürpınar ilçesinde kaybolduktan sonra evinin yakınındaki bataklık alanda ölü bulunan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cesedi, otopsi için 14 Mart'ta İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Cesetten örneklerin alınmasının ardından Aslan'ın cenazesi, 18 Mart'ta Gürpınar'da toprağa verilmişti.