AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun eşi Abdürrezzak Katırcıoğlu’nun yeğeni olan 26 yaşındaki Burak Katırcıoğlu, 2 Mayıs tarihinde İzmit Yahyakaptan Mahallesi'nde bulunan Kumla Deresi'nin içerisinde cansız olarak bulunmuştu. Bulunduğu tarihten 6 gün önce ailesi tarafından kayıp olarak bildirilen Burak Katırcıoğlu'nun ölüm nedeni yapılan ön otopsisinde boğulma olarak belirlenmişti. Burak Katırcıoğlu'nun ölümünün ardından Burak Katırcıoğlu'nun sosyal medya hesaplarını inceleyen polis ekipleri, 26 yaşındaki gencin sosyal medya üzerinden Kaan Ö. isimli bir şahıs ile mesajlaştığını tespit etti.

Kaan Ö. isimli şahıs ile sosyal medya üzerinden uyuşturucu madde kullanmak amacıyla sözleştiği iddia edilen 26 yaşındaki Burak Katırcıoğlu, evden ayrılmasından 6 gün sonra ölü bulundu. Gencin sosyal medya hesabından yola çıkarak Kaan Ö. isimli şahsa ulaşan polis ekipleri, Kaan Ö.'yü yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde Burak Katırcıoğlu ile birlikte uyuşturucu madde kullandıklarını itiraf ettiği iddia edilen Kaan Ö.'nün, uyuşturucu madde kullandıktan sonra Burak Katırcıoğlu'nun bayıldığını ve kendisinin polis tarafından aranması olduğu için korkarak Katırcıoğlu'nu baygın halde bırakıp kaçtığını söylediği iddia edildi.

ŞAHIS TUTUKLANDI

Polis tarafından yapılan sorgusunda Burak Katırcıoğlu ile birlikte uyuşturucu kullandıklarını ve daha sonra bayılan Katırcıoğlu'nu orada bırakarak kaçtığını itiraf eden Kaan Ö., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından taksirle ölüme sebebiyet vermek, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanımı için yer temin etmek suçlamaları ile adliyeye çıkarıldı. Adli makamlar tarafından da ifadesi alınan şahıs, daha sonra tutuklanarak Kandıra'da bulunan cezaevine gönderildi.