Kuşadası’nda Kredi Yurtlar Kurumu’na ait kız öğrenci yurdunda dehşet saatleri yaşandı

Kız yurdunda bıçaklı saldırı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kuşadası Turizm Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait kız yurdunda bir grup öğrenci bugün saat 03.00 sıralarında sahura kalktı. Ancak, yiyecek bir şeyleri olmayan öğrenciler, yurdun kantinini işleten Ö.A.’yı arayıp, kantini açmasını istedi. Eşi Z.A. ile yurda gelerek kantini açan Ö.A. ile kız öğrenciler H.Ö. ve K.T.  arasında tartışma yaşandı. 


BIÇAKLA KIZLARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ


Tartışmanın uzaması üzerine Ö.A., iki kız öğrenci ile yanlarındaki arkadaşlarının üzerine yürüdü. Elinde bıçak bulunan Ö.A.’dan korkan kız öğrenciler panikle kaçarken, bir kısım öğrenci de uzaktan da olsa yaşanan tartışmayı cep telefonuyla görüntüledi. Kantin görevlisi ile tartışan ve kaçan iki kız öğrenci daha sonra polisi aradı. Yurda gelen polis, H.Ö. ve K.T. ile kantinci Ö.A.’yı polis merkezine götürüp, ifadelerine başvurdu.


Ö.A., ve eşi Z.A. 


SERBEST BIRAKILDI, TEKRAR GÖZALTINA ALINDI


Kantin görevlisi ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Yaşananların ardından yurtta kalan kız öğrenciler, yaşanan gergin anları sosyal medyada paylaştı. Bu video görüntülerinin ardından polis kantin görevlisi Ö.A.’yı gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Ö.A., Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Ö.A.’nın ifadesinin alınmasının ardından mahkemeye çıkacağı bildirildi.


 

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI


Kuşadası Turizm Fakültesi öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda yaşanan gelişmenin ardından ADÜ Rektörü Cavit Bircan açıklama yaptı. Öğrencilere seslenen ADÜ Rektörü Bircan, "Gençler, güvenliğin arttırılması ve bu olayın tekrarlanmaması için gerekli girişimler yapılıyor" dedi.