Ailesinin başvurusu üzerine polisin bir haftadır aradığı genç kız, Esenyurt’ta bir evde ölü bulundu. Genç kızın bir uyuşturucu partisinde can verdiği anlaşıldı. Olağan şüpheli, ‘bonzai”!

İstanbul Esenyurt'ta 7 arkadaş günlük olarak kiraladıkları dairede uyuşturu partisi yaptı. Gençlerden 17 yaşındaki Rabia Yüksel hayatını kaybetti. O gece partide olan ve uyuşturucuyu temin ettikleri iddia edilen 2 kişi tutuklandı. Polis gençlerin o gece bonzai içtiklerini tahmin ediyor.

Ailesinin hakkında kayıp başvurusunda bulunduğu 17 yaşındaki Rabia Yüksel 19 Mart’ta beraberinde 6 kişiyle birlikte Esenyurt, Nazım Hikmet Bulvarı’ndaki bir siteden günlük daire kiraladı. Sitenin 372 numaralı dairesinde gece uyuşturucu alan gençlerden Rabia Yüksel sabaha karşı fenalaştı. Gençlerden biri 112’yi arayarak yardım istedi. Ambulanstaki doktor solunumu duran Rabia Yüksel’i hayata döndürmeye çalıştı ancak başaramadı.

Sağlık ekibi durumu telsizle polise bildirdi.  Esenyurt Asayiş Büro Amirliği ekipleri siteye geldiklerinde bir kişinin merdivenlerden koşarak indiğini gördü. Polisler kovalamaca sonucu Murat Körpeci’yi gözaltına aldı. Rabia Yüksel’in cesedi polisin yaptığı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polisler sitenin güvenlik kameralarından daireye girenleri tek tek tespit etti. Daireyi kiraya veren O.Y. ile o gece evde olduğu tespit edilen D.A. gözaltına alındı. O.Y. daireyi Murat Körpeci’ye kiraladığını ancak içeride yaşananları bilmediğini iddia etti. Murat Körpeci ifadesinde daireyi Rabia Yüksel ile birlikte kiraladıklarını daha sonra Murat Demirkol’un da yanlarına geldiğini söyledi. O.Y. ve D.A. serbest bırakıldı. Uyuşturucudan poliste kaydı bulunan Murat Körpeci ile Murat Demirkol ölüme sebebiyet vermek, fuhuşa teşvik, aracılık, uyuşturucu satmak suçlarından tutuklandı. O gece evde bulundukları belirlenen Sadık İrevüç ve Hamdullah Erol’un ise emniyetteki sorguları sürüyor.
 

Beşiktaş'ta da yaşanmıştı


İstanbul’un tanınmış iki restoranında garson olarak çalışan 27 yaşındaki Kenan Akyazı ve 25 Yaşındaki Hüseyin Serhat Kılıç da 6 Mart’ı 7 Mart’a bağlayan gece Beşiktaş’taki bir rezidanstan günlük daire kiralamış ve uyuşturucu içmişti. Kenan Akyazı sabaha karşı fenalaşarak ölmüş, solunumu ve kalp atışı durmak üzere olan Hüseyin Serhat Kılıç ise bir arkadaşının eve gelmesiyle son anda kurtarılabilmişti.

Bonzai nasıl öldürüyor?


Uzmanlara göre Bonzainin tek seferde dahi öldürme tehlikesi var. Bonzai içildikten sonra şu belirtiler ortaya çıkıyor: Kan basıncında ve nabızda hızlı artış, şiddetli ağız kuruluğu, göz kızarıklığı, halüsinasyon görme, açlık hissi, nerede olduğunu hatırlayamama, geçici körlük, geçici felç. Bir anda gelişen korku, öldüğünü düşünme, halüsinasyonlar; kalp krizi sonucu ölüm riskini önemli ölçüde artırıyor.