Kayıp Gencin İşkence Edilerek Öldürüldüğü Ortaya Çıktı


Adana'da 10 yıldır kayıp olan kuaförün, kız arkadaşının ağabeyleri tarafından 4 gün boyunca işkence yapılarak öldürüldüğü belirlendi, olayla ilgili gözaltına alınan 11 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kentte uzun zamandır kayıp olan ancak herhangi bir şekilde ulaşılamayan kişilerin öldürülmüş olma ihtimali üzerine çalışma başlattı.

Bu kapsamda 2006 yılında kaybolan kaybolan kuaför Oğuzhan Ekinci'nin (23) dosyasını inceleyen ekipler, gencin en son, kendisi gibi kayıp kız arkadaşı Gülşen Y'nin (27) ağabeyleriyle bir lokantada görüştüğünü tespit etti.
GENÇ KIZIN AĞABEYLERİ VE ARKADAŞLARI TARAFINDAN KAÇIRILMIŞ

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, ulaştığı bir görgü tanığının ifadeleri doğrultusunda yaptığı çalışmada, Ekinci'nin, lokantada genç kızın ağabeyleri ve arkadaşları tarafından kaçırıldığını belirledi.
11 KİŞİ GÖZALTINDA

Şüphelilerin bulunduğu adreslere operasyon düzenleyen polis, Gülşen Y'nin ağabeyiMuhammet Ali Y. ve annesi E.Y'nin de arasında yer aldığı 11 kişiyi gözaltına aldı. Olaya karıştığı tespit edilen genç kızın diğer ağabeyleri Cengiz Y. ve Bülent Y'nin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edildi.
4 GÜN BOYUNCA İŞKENCE EDİLMİŞ, FENALAŞINCA DOKTOR MOLASI VERİLMİŞ

Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen zanlıların ifadelerini alan ekipler, genç kuaförün, Gülşen Y'nin ağabeyleri ve arkadaşları tarafından, aralarındaki gönül ilişkisine karşı çıktıkları için kaçırıldığı, Sinanpaşa Mahallesi'ndeki bir evde 4 gün boyunca işkence yapıldığını, bu sırasında fenalaşan Ekinci'nin eve getirilen bir doktora tedavi ettirildiği ve ardından işkenceye devam edilerek öldürüldüğü bilgisine ulaştı.
ÜZERİNE BETON DÖKÜLEN MEZARDA KEMİK PARÇALARI BULUNDU

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, Ekinci'ye ait olduğu değerlendirilen kemik parçalarını, yapılan kazı çalışmaları sonucunda Mersin'in Silifke ilçesinde üzerine beton dökülen ve kaya parçalarıyla gizlenen bir mezarda buldu. Kemikler, kesin kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden Muhammed Ali Y. ile arkadaşları Mustafa E, Hüseyin Y, Kemal D, Haluk K, Muhammed O. ve Bülent A. tutuklandı, Anne E.Y. ile 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
KAYIP GENÇ KIZ DA HALA ARANIYOR

Öte yandan ekiplerin üniversite öğrencisi olan Gülşen Y'yi bulma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.