İzmir’in Menemen ilçesinde yaşayan S.Y. (35), 30 Kasım 2015 tarihinde annesi ile yaşadığı problemlerden dolayı kendisi ve ailesinin can güvenliği için Menemen Karakolu’na başvurdu. Karakolda ifadesini alan S.D. isimli polis, başına bir şey geldiğinde kendisini aramasını söyledi. İddiaya göre polis S.D., mağdur olan S.Y.’yi sürekli aramaya başladı ve sık sık kendisini dilekçe ve ifade yazmayı bahane ederek karakola çağırdı.
Ardından psikolojik rahatsızlığından dolayı ilaçlar kullanan mağdur S.Y.’nin durumundan faydalanarak kendisini zorla evine götürüp tecavüz etti. Tecavüzün ardından yaşananları eşi ve çocuklarına anlatacağını belirterek tehdit eden polis S.D., mağdur kadınla birkaç kez de tehdit yoluyla birlikte oldu.
Yaşadıklarına dayanamayan S.Y. durumu eşine anlattı ve ardından polis memuru S.D. için gereklihukuki mücadeleyi başlattı.
"BANA ZORLA SAHİP OLDU"
Polis memurunun sürekli kendisini bahanelerle aradığını belirten S.Y yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Ben annemle yaşadıklarımdan dolayı depresyon ilaçları almaktaydım. Psikolojik olarak bozuk ve çöktük ailecek, yalnız ben değil. Benim bu anki zayıflığımdan faydalandı. Bir gün beni aradığındanerede olduğumu sordu, ben de hastanede olduğumu söyledim.’ Bekle geliyorum’ dedi. Beni oradan polis ekip arabasıyla alarak Asarlık’taki lojmandaki evine götürdü. Kendisi evli fakat ayrı yaşamakta. Beni oraya götürdü ve benim o anki kullandığım ilaçların da etkisiyle bana zorla sahip olmaya kalktı ve oldu da. Daha sonra beni bu durumu eşimi anlatmakla tehdit ederek birkaç defa daha bu şekilde birliktelik yaşandı" dedi.