Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde iki kız çocuğun toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürülüp ağaca asılmasıyla ilgili yakalanan kişilerden üçünün suçlarını itiraf ettiği bildirildi.Polis yetkilisi Atul Saxena, soruşturma kapsamında iki kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Saxena, yakalananlardan üçünün iki genç kıza tecavüzü itiraf ettiğini söyledi. Gözaltına alınan zanlıların idam cezasıyla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.
Olayla ilgili ihmalleri olduğu tespit edilen iki polis memuru görevden atılmış ve ikisi polis, beş kişi tutuklanmıştı.Badaun bölgesindeki Katra Shahadatganj köyünde yaşayan çocuklar, Çarşamba sabahı kaybolmuş, kızları aramaya çıkan köylüler cesetlerini ağaca asılı olarak bulmuştu.Yapılan otopside, iki kız çocuğunun tecavüze uğradığı ve boğularak öldürüldükten sonra ağaca asıldıkları ortaya çıkmıştı.

Hindistan'ın Uttar Pradesh kentinde bir süre önce kaybolan kız çocuklarından küçüğü 14, büyüğü ise 15 yaşındaydı.Yaşanan olay, ülkedeki artan cinsel şiddet vakalarına karşı halkı ayağa kaldırmış, kızların ağaca asılan cansız bedenlerinin, saldırganlar yakalanmadan indirilmesine izin vermeyen acılı yakınları, güçlükle sakinleştirilmişti.Kızların evlerinde tuvalet olmadığı için, evlerinin yakınında bulunan tarlaya gittikleri ve bir daha haber alınamadığı ortaya çıkmıştı.


1.2 milyar insanın yaşadığı Hindistan'da resmi kayıtlara göre her 22 dakikada bir tecavüz olayı yaşanıyor.