Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldüren damadı Cemil Karanfil İzmir Konak’ta İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Kadir Demirel'in katil zanlısı yakalandı

Ferit ZENGİN/İSTANBUL

Yeni akit gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i bıçaklayarak öldüren damadı Cemil Yavuz Karanfil İzmir'de yakalandı. 102 gündür aranan ve en son Hatay'da görüldüğü tespit edilen Karanfil'in, dün İzmir Konak'ta uygulama yapan Asayiş ekiplerince yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

102 GÜNDÜR FİRARDAYDI

Başakşehir'deki evinde 29 Mayis 2017 tarihinde, aile içi anlaşmazlık yaşadığı ve boşanma aşamasına geldiği eşiyle tartıştığı sırada, arayan giren kayınpederi Kadir Demirel'i yanında bulunan rambo bıçağıyla bıçaklayıp öldüren, eşi Esma Karanfil'i ise ağır yaralayan Cemil Karanfil 102 gündür firardaydı. 

SAKARYA VE HATAY'DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Olay gecesi gittiği adresinden motorunu ve özel eşyalarını aldıktan sonra firara karışan ve Sakarya-Sapanca arasında görüldükten sonra en son çocukluğunu geçirdiği Hatay'da görüldüğü polis tarafından tespit edilen Karanfil, dün İzmir Konak'ta İzmir Asayiş polisi tarafından yapılan uygulamada yakalanarak gözaltına alındı.

ÇİMLERİN ÜZERİNDE YATARKEN BULUNDU

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Güven Timleri ekipleri, dün öğleden sonra uygulama yaptıkları Alsancak semti Cumhuriyet meydanı üzerinde çimlere uzanmış bitkin bir vaziyette sakallı bir şahısı görüp yanına yaklaştı. Durumu şüpheli değerlendirilen şahıstan kimliğini isteyen ekipler herhangi bir karşı koyma yaşamadan aldıkları kimliğin GBT(Genel Bilgi Toplama) sorgusunu yaptı.
  
PARMAK İZİ GERÇEK KİMLİĞİNİ ELE VERDİ

İncelenen kimliğin sahte olduğunu fark eden ve durumu şüpheli olarak değerlendiren şahısı gözaltına alıp emniyete götüren ekipler, yaptıkları parmak izi incelemesinden şahısın 102 gündür aranan Cemil Yavuz Karanfil olduğunu tespit etti. İlk anda kendisinin Cemil Yavuz Karanfil olmadığını söyleyen ancak parmak izi incelemesi sonrasında direnmeyen Karanfil'in bu geceyi İzmir Emniyetin'de geçireceği ve yarın İstanbul'a getirilerek soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.