İzmirde bombalı saldırı eylemi yapamadan yakalanan ve tutuklanan PKK’lı G.S.’yi, ormandan toprağa gömülü bombaları çıkarmak için hırdavatçıdan aldığı spatula yakalattı. Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen G.S.’nin üzerinde yapılan detaylı aramada, Suriye kimliği üzerine hazırlanmış sahte pasaport ayakkabısının astarında, bazı özel notlar ile acil halde aranacak bağlantı telefonlarının yer aldığı notlar ise iç çamaşırındaki özel bölmede ele geçirildi. G.S.’nin cep telefonu incelemesinde hedef olduğu anlaşılan çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’na farklı günlerde gece yarısına yakın saatlerde gelip keşif yaptığı tespit edildi. Şüphelinin, kırık görüntüsü vermek için sardığı elinde sürekli biçimde namlusunda mermi bulunan 6.35’lik tabanca taşığı anlaşıldı. 

TERÖRİST POLİSİN TAKİBİNDEYDİ

İzmir Emiyeti Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi’nin ortak yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalanan ve örgüt içinde “Özgür” kod adını kullanan G.S’yle ilgili yeni bilgiler gün ışığına çıktı. 

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, yasadışı yollardan Türkiye’nin güney sunırından giriş yaptığı saptanan G.S.’nin önce 28-29 Haziran günlerinde Mardin’e geldiği belirlendi. Mardin’e gelmesiyle birlikte önce Gaziantep’e, oradan da İzmir’e iki gün süren yolculuk yaptığı saptanan G.S’nin kente geldikten sonra İzmir polisince takibe alındığı öğrenildi. 

HEDEF ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI

Polis kayıtlarında daha önce 2014’de beraberinde bir kez daha İzmir’e gelen G.S’nin yine bombalı eylem amacıyla Söke’ye geçtiği ve araç kiraladığı anlaşıldı. Geçen yıl Ağustos’ta yaşanan bu gelişme sırasında S.Ş’nin yakalanmasına karşın G.S, polisin elinden kurtulmayı başardı. Ancak, G.S. ile birlikte aynı araçta bulunan S.Ş’de ele geçirilen telefonda yapılan incelemede, iki şüphelinin o zamanda Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nün yakınlarında ve çevresinde uzun süreli keşif yaptıkları ortaya çıkarıldı. Ayrıca, kaçan G.S’nin parmak izleri kiralık araçta bulunca polis bu ipucundan hareketle G.S’nin varlığını ortaya koydu. 

SPATULA ALARMI

Geçen yıl yaşanan bu olaydan yaklaşık 10 ay sonra G.S’nin yeniden İzmir’e geleceğinin belirlenmesi üzerine takibe alınan şüpheli yakalanmadan bir kaç önce kent merkezinde bir hırdavatçıya girerek inşaat işlerinde kullanılan spatula aldı. Aynı zamanda İzmir’de kaldığı üç gün botunca hiç çanta taşımayam G.S’nin çanta ve spatula alarak ormanlık alana gitmesi, takip ekiplerini alarma geçirdi. Gün batımından hemen sonraki dakikalarda ormanlık alandan içi dolu çantayla çıkan G.S’nin, daha önceki günlerde gece geç saatlerde Çiğli’deki askeri tesise yönelik yaptığı keşif çalışmaları nedeniyle bu kez eylem amacıyla hareket ettiğini değerlendiren polis, Özgür kod adlı bombacıyı 20.45 sıralarında gözaltına aldı.

Gözaltına alındıktan sonra Emniyet’e götürülen G.S’nin üzerine ayrıntılı biçimde üst araması yapıldı. Şüphelinin ayakkabılarının astar bölümünün altında Suriyeli bir kişi adına hazırlanan ancak G.S’nin resmi bulunan sahte nüfus kimliği elde edildi. Ayrıca, iç çamaşırının içine hazırlanmış gizli bölmede, bazı notlar ile Mardin ve İzmir’de kullanılan telefon numaraları bulundu. 

TABANCA ATEŞE HAZIRLANMIŞ

Şüphelinin takibi sırasında sol kolunun sürekli sarılı olması da polisin dikkatini çekti. Takipler sırasında, kolunun kırık olduğu izlenimini vermesine karşın sargının içinde namlusuna mermi sürülmüş halde 6.35 mm.lik tabanca bulundu. G.S’nin sorgusunda da son derece sessiz kaldığı öğrenildi. TEM Şubesi’ndeki soguda G.S’nin kendisine gösterilen fotoğrafları “bu ben değilim” diyerek, sırt çantasının da “bana ait değildir” diye yanıtladığı ifade edildi. G.S’nin üzerinde çıkan ve jelatine sarılı halde bulunan beyaz toz maddenin de inceleme için kriminal laboratuvara gönderildiği kaydedildi.