İstinye’de polis amirliğine bombalı saldırı düzenleyen, Avcılar’da ise bir polis memurunu özel aracında yaralayan sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Servet Göçmen ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Özgür Yılmaz, terör örgütü DHKP/C’nin açıklamalarında eylemi kişilere yönelik değil karakola yönelik olduğunu açıkladığını söyledi.

“ÖZGECAN CİNAYETİ TOPLUM DÜZENİNİ DAHA ÇOK BOZMUŞTUR”
Olay esnasında yaralama ve tehlikeden bahsedildiğini belirten avukat Yılmaz, Özgecan Aslan cinayetine vurgu yaptı. Avukat Yılmaz, “Toplum düzeninin bozulması İstinye Polis Merkezi’nin bombalanmasıyla mı daha fazla olmakta yoksa Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle mi daha fazla bozulmaktadır ve sarsılmaktadır? Özgecan Aslan cinayeti toplumsal düzenin daha çok bozulmasına yönelik bir eylem ancak buna rağmen faillerine anayasal suçtan ceza istenmemektedir. Sanığın katıldığı belirtilen olaylarla toplum düzeni bozulmamaktadır” dedi.

4 POLİS MEMURUNU BOMBALAYARAK ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN 90 YIL
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık Servet Göçmen’in, Sarıyer İlçe Müdürlüğü İstinye Şehit Muhsin Bodur Polis Merkezi Amirliği’ne olay günü çatışmada öldürülen Erdal Dalgıç ile birlikte silah ve bomba ile saldırmak suretiyle karakolda bulunan 4 polis memuruna karşı tasarlayarak, bombalama suretiyle ve yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten insan öldürmeye teşebbüs suçundan 90 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

DARBEYE TEŞEBBÜSTEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET DİĞER SUÇLARDAN 78 YIL 9 AY
Mahkeme sanığı “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık Göçmen, ayrıca İstinye 1 ve İstinye 2 kodlu mağdurlara karşı tehdit, Patlayıcı madde taşıma, Kamu malına zarar verme, Olası kast altında mala zarar verme, şikayetçi Muhammed Y.’ye yönelik tasarlayarak ve yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten insan öldürmeye teşebbüs, Olası kast altında mağdur Kerem A.’ya yönelik kasten yaralama, Yakalanmamak için kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle polis 4 kodlu polis memurunu öldürmeye teşebbüs, Görevi yaptırmamak için direnme, Ruhsatsız silah taşıma, Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçlarından toplamda 78 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MAHKEME SANIĞIN SAVUNMALARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Sanığın duruşmalarda mahkemeye sunduğu dilekçelerde suç teşkil eden ibareler bulunduğunu belirten mahkeme, dilekçelerin birer örnekleriyle birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.