İstanbul'da Arife Günü Kaçıranlar Ahmet Bebek Bulundu
İstanbul Bağcılar'da arife günü alışveriş yapan Münevver ve Lokman Davulcu çiftinin kaçırılan 4 aylık bebeği, polisin düzenlediği operasyon sonucu bulundu. Polisi kapıda gören zanlılar Ahmet bebği apartman boşluğuna attı. Hastaneye kaldırılan Ahmet bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
ŞÜPHELİ 2 KADIN GÖZALTINA ALINDI
Alınan bilgiye göre, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bebeğin tutulduğu PendikÇamçeşme Mahallesi Bülbül Sokak'taki bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda, M.V. (36) ile 2 kadın gözaltına alındı.
AHMET'İ APARTMAN BOŞLUĞUNA ATTILAR
Şüphelilerin, polisin kapıya gelmesi üzerine, bebeği havalandırma boşluğuna attıkları belirlendi. Polis ekiplerince buradan alınan bebek, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
ŞÜPHELİLERİN GASP SUÇUNDAN KAYITLARI VAR
Şüphelilerin bebeği kaçırdıktan sonra kullandıkları araç da bulundu. Üç çocuk babası şüpheli M.V'nin hırsızlık, gasp gibi suçlardan kaydının bulunduğu belirtildi.
BERATCAN CİNAYETİNİ ARAŞTIRAN EKİP GÖREVLENDİRİLDİ
Bu arada, bebeğin kaçırılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın, Beratcan Karakütük cinayetini de araştıran ekibi bu konuda görevlendirdiği bildirildi.
KAÇIRILMA OLAYI ŞÖYLE YAŞANDI:
İstanbul Bağcılar'da yaşayan Münevver ve Lokman Davulcu çifti geçen pazar günü bayram alışverişi için Evren Mahallesi İstiklal Caddesi'ne gitmişti. caddede kıyafet bakan Münevver Davulcu görümcesi ile birlikte bir dükkana girdiği sırada eşi Lokman Davulcu 2 çocuğu ile birlikte dükkanın önünde beklemeye başladı.
AHMET'İN ARABADA OLMADIĞINI GÖRDÜ
Bir süre kapıda eşini ve kız kardeşini bekleyen Davulcu, bebek arabasını dükkanın kapısında bırakıp eşine bakmak için kısa süreliğine dükkana girdi. Mağazadan çıkan baba, bebek arabasında sadece 3 yaşındaki oğlu Mehmet'in olduğunu görünce şoka girdi.
POLİS İNCELEME BAŞLATTI
4 aylık oğlu Ahmet'in bebek arabasından kaçırıldığını fark eden baba hemen çevredeki esnaftan ve polisten yardım istedi. Bölgeye polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.
2 ÇARŞAFLI ŞAHISIN AHMETİ KAÇIRDIĞI GÖRÜLDÜ
Çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına bakıldığında 4 aylık bebeğin, çarşaflı 2 kadın tarafından kaçırıldığı anlaşıldı. Görüntülere göre, Davulcu ailesinin bulunduğu bölgeye park eden gri renk bir otomobilden inen 2 çarşaflı şahıs, hızla bebek arabasına doğru yaklaşıyor. Çarşaflı kişiler, bebeği pusetten alarak hemen arabaya doğru koşuyor.
OLAY YERİNDEN HIZLICA UZAKLAŞTILAR
Görüntülere baktıklarında kaçıran kişilerin planlı bir şekilde davrandıklarını fark ettiklerini söyleyen 4 aylık Ahmet'in amcası Orhan Davulcu, "İzlediğimiz görüntülerde, belli ki bu insanlar kardeşimi ve ailesini takip etmiş. Çünkü her şey bir anda oluyor. Kardeşim eşine bakmak için dükkana girdiğinde çarşaflı kadınlardan biri kardeşimi arkadan gözlüyor. Kısa bir süre sonrada bebek arabasına yanaşıp bebeği aldıkları gibi mağazanın önünde bekleyen araca binip olay yerinde hızlıca uzaklaşıyorlar.