İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Leman Sam katılmazken avukatı hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından Hakim, Eskişehir’de bulunan şikayetçi Mustafa Balaban’ın talimatla ifadesinin alındığını aktardı. Hakim, şikayetçi Balaban’ın davaya katılma talebinde bulunduğunu belirtti.

Katılma talebine ilişkin görüşü sorulan Sam’ın avukatı talebin reddine karar verilmesini isteyerek müvekkilinin beraatini talep etti.

Hakim, şikayetçi Avukat Mustafa Balaban’ın suçtan ne şekilde zarar gördüğünün anlaşılamadığından katılama talebinin reddine karar verdi. Davanın “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan açıldığını hatırlatan Hakim, suçun yasal unsurları oluşmadığından Sam’ın beratine hükmetti.

“1 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ”

Ünlü sanatçı Leman Sam geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında twitter hesabından sosyal medya hesabın kurban kesilmesini eleştirmiş ve “Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler üzerine Eskişehir Barosu avukatlarından Mustafa Balaban Sam hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Balaban’ın şikayeti üzerine Sam hakkında ““halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.