Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker tarafından sanık Koçar hakkında hazırlanan iddianamede, Hüsne Aslan’ın taverna isteğini reddettiği ve bu nedenle aralarında kavga çıktığı yazıldı. Ayrıca iddianamede Hüsne Aslan’ın aracın yarı açık kapısından sarkmış bir şekilde sürüklendiği ve yere düşünce aracın arka tekerinin genç kadının kafasının üzerinden geçmesiyle hayatını kaybettiği belirtildi. 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanık hakkında ‘Olası kastla insan öldürme’ suçlamasıyla dava açılarak 25 yıl hapis cezasıyla yargılandı.

İYİ HAL İNDİRİMİYLE 16 YIL 8 AY CEZA VERİLDİ

6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanık Şahin Koçar (30) ile sanığın avukatları hazır bulundu. Sanık Avukatı Sedat Esen, olayın bir kasten adam öldürme olmadığını bir trafik kazası olduğunu söyledi. Olay yerinde keşif yapılmasını da talep eden Avukat Esen, ayrıca şahitlerin anlatımlarının da çelişkili olduğunu savundu. Sanık Koçar ise savunmasında kasten kimseyi öldürmediğini söyledi. Aracında hiçbir hasar olmadığını olayın anlatılmış olduğu gibi yaşanması halinde aracının kapısında hasar oluşacağını da savunan Koçar, “Ben bilerek Hüsne’nin ölümüne sebep olmadım. Tartışma anında olay yerinden uzaklaşmak istedim” dedi. Savunmaların ardından karar veren mahkeme heyeti, sanık Koçar’ın 20 yıl hapsine iyi hal indirimi de göz önünde bulundurularak cezanın 16 yıl 8 ay olarak sabitlenmesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya’da garsonluk yapan Hüsne Aslan (23), kız kardeşi C.A., (19) ve erkek arkadaşı Şahin Koçar (30) ile birlikte geçtiğimiz Şubat ayında iddiaya göre iş çıkışı eğlenmek istedi. Şahin Koçar’ın eğlenmek için tavernaya gitmeyi teklif etmesi üzerine taverna isteğini reddeden iki kız kardeş ile Şahin arasında tartışma çıktı. Hüsne Aslan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle araçtan inmek istedi. iddiaya göre Şahin Koçar, saçlarından tutarak genç kızın inmesine izin vermeyerek aracı sürmeye devam etmişti. Bunun üzerine 50 metre sürüklenip daha sonra aracın altında kalan genç kız hayatını kaybetmişti.