Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütünün Kuzey alanı sözde sorumlusu Rezzan kod adlı terörist ile Orta saha sözde sorumlusu Aliser kod adlı terörist arasında Dürümlü’deki saldırı ile ilgili geçen telsiz konuşması şöyle:

REZZAN : Arkadaşların durumları nasıl?

ALİSER : Arkadaşlar iyiler, genel iyidir.

REZZAN : İyi mi?

ALİSER : Hani bu olayda kopan arkadaş vardı ya, o arkadaşlara ulaştı, sağlamdır.

REZZAN : Size ulaştı değil mi?

ALİSER : Evet.

REZZAN : O arkadaşlar bir kahraman, büyük risk aldılar. İyi bakalım onlara.

ALİSER : Merak etme, tabi, tabi.

Konuşmalarda olayın gerçekleştiği köy ahalisinin devletini seven bir köy olduğu ve terör örgütüne müzahir olmadığı belirtiliyor.

REZZAN : O olay nasıl olmuş? Tam anlamadım. O nedir, ne olmuş?(Kahkaha ile gülüyor)

ALİSER : Biz de tam bilgi alamadık, arkadaşlardan…??

REZZAN : Peki bu köy vatansever mi? (Yani terör örgütü yanlısı mı)

ALİSER : Bahsettiklerine göre vatansever değil, TC yanlısıdır. Allah hepsinin belasını versin.

REZZAN : TC Yanlısı mı? Vay şerefsizler…

Konuşmalarda olay esnasında köylülerin söz konusu aracın gitmesine engel olduğu, bu nedenle teröristlerin kendilerini kurtaramadığı, ayrıca köylülerin araca ateş açtığı yönünde bilgi geldiği belirtiliyor.

ALİSER : Bize bazı dolaylı bilgiler ulaşmıştı. Arkadaşlar o gece orada kalmayı planlıyorlar, köylülerden bir eleman istiyorlar. Bu muhtarın kulağına gidiyor. Muhtar kabul etmiyor, köylüler bir anda birikmeye başlıyor.. Orada aracı tutuyorlar, arkadaşlar kendilerini onlardan kurtaramıyorlar, herhalde köylüler o anda orada bir milletvekilini de arıyorlar.

REZZAN : Vay hainler, evet sonra.

ALİSER : …? Yani arkadaşlar diyor ki, biz arkadaşız, dostunuzuz diyorlar. Sizdeniz, özgürlüğünüz için, sizin için eylem yapıyoruz diyorlar. Köylüler küfür ediyor, vazgeçmiyorlar..(ağır küfür ve hakaret) …?? Arkadaşların kendisinden tam bilgi alamadık, çok bahsediliyor, silahla aracı falan vurmuşlar. Araç patlayabilir diye bizim arkadaşlar atlayıp uzaklaşmaya çalışıyorlar.

REZZAN : Ama arkadaş, yani nasıl ya? 6-7 tane araba yok. 15-20 tane insan kaybolmuş.. Nasıl kaybolmuşlar yaa (kahkaha ile gülerek konuşuyor).. Bu ne biçim şeydir ya…Belalarını bulmuşlar, o kadar patlayıcıyla belki toz olmuşlardır (yine kahkaha ile gülerek konuşuyor)...

ALİSER : (kahkaha ile gülerek konuşuyor, cevap vermiyor).. …??

REZZAN : Tamam hele öğrenin, köyde neler olduğu hakkında net bilgi verin ya. O köyle daha işimiz bitmedi. Hesabını soracağız şerefsizlerden. O patlayıcı ile biz şehirde stratejik eylem yapacaktık. Çok kötü, çok kötü oldu. Tüm dünya duyacaktı, hissedecekti gücümüzü, daha bitmedik, anlayacaklardı.

ALİSER : Çok kötü, evet çok kötü oldu. Tamam heval. Arkadaşlar gereken bilgiyi toplayacak."
Hainlerin Dürümlü katliamı telsiz konuşmalarına yansıdı