Bir vatandaş, patlamanın şiddetli sesini duymaları ile birlikte kendilerini kaybettiği belirtti. Başka bir vatandaş ise, patlamaya 150 mesafede olmalarına rağmen yere düştüklerini anlatarak, deprem olduğunu sandıklarını kaydetti.

Hani ilçesinde dün gece teröristler tarafından bomba yüklü tankerle yapılan terör saldırısında ilçedeki çok sayıda ev ve işyeri zarar gördü. Sabahın erken saatlerinde işyerlerine gelen esnaflar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Patlama anına tanıklık eden vatandaşlar, yaşananları anlattı. 

Patlama sırasında internet kafede olduğunu belirten Hasan Timur adlı vatandaş, “Saat 11 sıralarında patlama sesini duyduk. Tamamen kendimizi kaybettik. Arkadaşımız yaralandı. Arkaya geçip saklandık” dedi. 

Patlama sırasında kıraathanede olduğunu anlatan Veysi Unat adlı vatandaş ise, “Herkes burada oyun oynuyordu. İnsanlar kalktı gitti. İki kişi kaldık burada. En son biz de kalktık. Toparlayıp gidelim dedik. Birden patladı. İkimiz de yere düştük. Sandık ki bir tavan kalktı, deprem gibi oldu. 150 metre mesafe olmasına rağmen buranın tavanı kalktı gibi oldu. Depremin iki üç katı gibi oldu” diye konuştu.