Gaziantep'te Sokak Düğününe Saldırıda Ölü Sayısı 50'ye Yükseldi
Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde dün akşam sokakta yapılan düğünde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Gaziantep Valiliği'nden az önce kahreden haber geldi. Valilik, terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini bildirdi.
Saldırıda terör örgütü IŞİD şüphesi değerlendiriliyor.
Gaziantep şehir merkezinde Siirtli bir ailenin okul bahçesinde yaptığı düğüne bombalı saldırı düzenlendi. Gaziantep Valisi olayın hemen ardından yaptığı açıklamada "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" dedi. Valilik tarafından yapılan son açıklamaya göre saldırıda 30 kişi öldü, 94 kişi de yaralandı.
ÖLÜ SAYISI 50'YE YÜKSELDİ
Gaziantep Valiliği tarafından sabah yapılan yazılı açıklamada ise, bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye ulaştığı belirtildi. Açıklamada, "İlimizde 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz" denildi.

İKİNCİ BİR PATLAMAYA KARŞIN BÖLGEDE ÖNLEM ALINDI
İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cesetler ise hastanelerin morglarına götürüldü. Güvenlik güçleri, patlama sonrası çevreye saçılan çok sayıda ceset parçası ile delil topladı.

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ
Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
GÖRGÜ TANIKLARI 2 KİŞİNİN KAÇTIĞINI İDDİA ETTİ
Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

ŞAMİL TAYYAR: FAİL IŞİD
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep'teki bombalı saldırının failinin, gelen ilk bilgiler yönünde terör örgütü IŞİD'in yaptığını söyledi.
Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100'ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü IŞİD'in yaptığını kaydederek, şöyle konuştu:
"Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100'ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ'in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu'dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor."
GELİN VE DAMAT YARALANDI
Kına gecesi sırasında düzenlenen saldırı gelin ve damadı da vurdu. Patlamada gelin ve damat yaralandı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Gaziantep'teki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı'nın İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan da bilgi aldığı belirtildi.

BAŞBAKAN MİLLETVEKİLLERİNE GAZİANTEP'E GİTMELERİ TALİMATINI VERDİ
Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK: VAHŞİ BİR SALDIRI
NTV canlı yayınına bağlanan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "İstanbul'dayım, bölgeye geçeceğim. Milletimizin başı sağ olsun. Canlı bomba saldırısı görünüyor. Terör örgütleri Türkiye'yi hedef koymuşlar. Ama Allah'ın izniyle bunların üstesinden geleceğiz.
Teröre rağmen içimize kapanmayacağız. Teröre rağmen ben inanıyorum ki şehir yoluna hızla devam edecektir. Çok detay bilmiyorum. Birazdan İstanbul'dan havaalanındanGaziantep'e gideceğiz. Vahşi bir saldırı. Düğün yerine böylesi bir saldırının insanlık tarihinde eşi görülmemiştir." dedi.

RTÜK'TEN GEÇİCİ YAYIN YASAĞI
RTÜK, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.
GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN: ŞEREFSİZLER 4 YIL ÖNCEKİ SALDIRININ YIL DÖNÜMÜNDE SALDIRDI
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Fatma Şahin, açıklamasında "Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantep'ime saldırdı. Başımız sağolsun. Sayın Valimiz net bilgileri verecektir.Gaziantep halkı bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir. Şerefsiz teröristler Gaziantep'te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı. Allah belalarını versin" ifadelerini kullandı.
20 AĞUSTOS'TA POLİS MERKEZİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ
Gaziantep'te 4 yıl önce 20 Ağustos günü, Karşıyaka Polis Merkezi önüne bırakılan bomba yüklü otomobil infilak ettirilmiş, 10 kişi yaşamını yitirmişti.
MHP HEYETİ DE BÖLGEYE GİDİYOR
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin talimatıyla oluşturulan bir heyetin, saldırı sonrası incelemelerde bulunmak için Gaziantep'e gideceği de açıklandı.

MHP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ÜMİT ÖZDAĞ: İKİ PATLAMA DUYULMUŞ
MHP Gaziantep vekili Ümit Özdağ, "Başımız sağolsun. MHP bölgeye bir heyet gönderecek. Ben de yarın bölgede olacağım. Olayın arkasında kimin olduğu belli değil. Bildiğimiz şu. Bu mahallede son dönemde Siirt, Van, Urfa, Suruç ve Ayn-el Arap'tan ciddi manada göç almış bir mahalle. Yine mahallede oturan arkadaşlarımızla konuştum. IŞİD'li olduğu Suriyelilerin de mahalledef olduğunu ifade ettiler. Çok ağır ve alçakça bir terör saldırısı. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bir grupa karşı yapılan bir terör saldırısı. İki tane patlama duyulmuş. Demekki iki bombayla yapıldı saldırı. Sonuçları çok ağır olmuşa benziyor. Olay yerinden gelen fotoğrafları gördüğüm zaman fena olduğumu ifade edeyim. Nasıl alçakça olduğunu gördüm saldırının." dedi.

VATANDAŞLAR SALDIRININ YAPILDIĞI YERE GİDİP TERÖRÜ LANETLEDİ
Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısının ardından vatandaşlar, patlamanın yaşandığı mahalleye gelerek terörü lanetledi.
Merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek, terörü lanetleyen sloganlar attı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

HDP'DEN KINAMA, MİLLETVEKİLLERİ GAZİANTEP'E GİDİYOR
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısını kınadı.
HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yayımlanan açıklamada, "Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." ifadesi yer aldı.
Terör saldırısının Gaziantep'te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki HDP'li üyelerin düğününün hedef alındığına işaret edilen açıklamada, HADEP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinden oluşan bir heyetin Gaziantep'e gittiği belirtildi.
15 GÜN SÜREYLE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ
Akşam saatlerinde IŞİD denetimindeki Cerablus bölgesinden atılan roket mermisi,Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki boş araziye düşmüş, Beşkılıç ile Türkyurdu arasındaki bölge 15 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edilmişti.