Çocukları hedef alan dolandırıcılık olayı, 25 Kasım’da, Beşiktaş, Mecidiye Mahallesi, Çevirmeci Sokak’ta yaşandı. Kendisini kendisini futbol antrenörü olarak tanıtarak çocukları kandırmaya çalışan “sahte hoca” kamera görüntüleri sayesinde yakalandı.

 

İddiaya göre, ilköğretim son sınıf öğrencisi M.Ç. ve B.Ö., futbol oynamak için okul çıkışında, Fındık Parkı’na gitti. Arkadaşlarıyla top peşinde koşan 2 çocuğu takip eden bir kişi, maç sonunda, 13 yaşındaki M.Ç. ve B.Ö.’yü yanına çağırdı. Kendisini Galatasaray alt yapı sorumlusu olarak tanıtan “sahte hoca”, “Ben arkadaşınız B.A.’nın dayısıyım. Sizi çok beğendim. Galatasaray’da oynamak ister misiniz?” dedi. Bu sırada parkta olan 12 yaşındaki B.A., mahalleden tanıdığı arkadaşlarına yaklaşarak “Bu adam benim dayım, antrenördür. Güvenebilirsiniz.” dedi. Bunun üzerine, M.Ç. ve B.Ö. “Galatasaray’da oynamak isteriz” cevabını verdi.

 

"Dayanıklılık testi"

 

Sahte hoca, çocuklardan aldığı cevap üzerine, “Sizi önce dayanıklılık testine tabi tutmalıyım” dedi. Koşu yaptıracağı bir yere ihtiyacı olduğunu söyleyen sahtekar, 2 çocukla birlikte parkın dışına çıktı. M.Ç. ve B.Ö.’den farklı tempolarda 5 kilometre koşmalarını istedi. Antrenör gibi davranan dolandırıcı, “Cebinizdeki eşyaları bana bırakın ki rahat koşabilesiniz” diyerek, çocukların cep telefonlarını teslim aldı. İki arkadaş koşmaya başlayınca sahte hoca ortadan kayboldu. Geri döndüklerinde, telefonlarını emanet ettikleri kişiyi bulamayan, M.Ç. ile B.Ö., dolandırıcının, “Yeğenim” diye tanıttığı B.A.’nın evine gitti.

 

“Tehdit etti"

 

Kapıyı açan B.A.’nın annesinin “Benim böyle bir kardeşim yok” demesi üzerine gerçek ortaya çıktı. Şüphelinin, 12 yaşındaki B.A.’yı bıçakla tehdit ederek, “Top oynayan çocuklara dayın olduğumu, bana güvenebileceklerini söyleyeceksin” dediği öğrenildi. M.Ç. ve B.Ö.’nün olayı ailelerine anlatmasıyla, polise bilgi verildi.

 

Tutuklandı

 

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini inceleyince şüphelinin Emrullah A., olduğu belirlendi. Şüphelinin resmi çocuklara teşhis ettirildikten sonra operasyon düzenlendi. Fatih’te yakalanan “sahte hoca”nın, 17 çocuğu daha benzer şekilde dolandırdığı belirlendi. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sevk edilen Emrullah A., emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.