ERZURUM'da 20 gündür kayıp olan Furkan Yiğit'in cesedi bugün çobanlar tarafından bulununca kafalarda büyük şüpheler oluştu. Küçük çocuğun babası cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınmıştı. Bugün bulunan ceset ise bambaşka bir hikaye anlatıyor.

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 1

Furkan Yiğit'in cesedi kaybolduktan 20 gün sonra bugün bir çukur içerisinde çoban tarafından bulundu. Küçük çocuğun cesedinin daha önce aranmış olan bir bölgeye yakın yerde bulunması kafalarda kuşku işaretleri oluşturdu. Baba Fehim Yiğit, 'Ben öldürdüm gömdüm' demişti. Oysa Furkan'ın cesedi gömülmemişti... 

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 2

Furkan nasıl öldü kahreden iddia!
Furkan'ın cesede Karaçoban ilçesine bağlı Zübeyir Mahallesi'nin Kom mevkiinde çobanlar buldu. Furkan'ın bu bölgede düştüğü ve yaralanınca evine dönemediği düşünülüyor. Küçük çocuğun açlıktan öldüğü sanılıyor.  Furkan'ın cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 
 

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 3

 Çocuk açlıktan ölmüş! Hani sapık vardı
4 yaşındaki Furkan Yiğit’in amca oğlu Suat Yiğit, Furkan’ın açlıktan öldüğünü açıklayıp şunları söyledi:
- “Biz öldürdük oraya mı koyduk. 20 gündür ortada yok. Çocuk açlıktan ölmüş. Köyde sapık var, hani sapık? Köylü dışarı çıkamıyordu. Rezalet”.

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 4

Furkan'ın bulunma şekli
Köylülerden Arafat Kızılkaya, sabah saatlerinde çobanların kendisini telefonla arayarak, bilgi verdiğini anlatarak küçük çocuğu nasıl bulduklarını anlattı:
-"Ben de bölük komutanını aradım. Kaymakam beyin haberi oldu, biz önce gizli tutmak ve ne olduğunu görmek istedik. 

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 5

Daha önce aranan yerde bulundu
-Gittik baktık, Furkan. Yer düzlük değil, yokuş aşağı bir yer. Tahminime göre inerken yuvarlanmış. Bir ayakkabısı tepede kalmış, bir ayakkabısı 10 metre uzağında. Furkan yuvarlanmış. Oraya bir sürü araç gitmiş ama kimse fark edemez. Ceset görünmüyor, sadece mavi gömlek var.."

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 6

Furkan'ın cesedinin bulunduğu yer köye 12 kilometre mesafede bir arazi. Erzurum Valisi Okay Memiş'in aktardığına göre aslında daha önce arama ekipleri kısmen bu bölgeyi taradılar ancak ondan iz bulamadılar. 

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 7

Babası 'ben öldürdüm' demişti
Furkan Yiğit'in babası Fehim Yiğit, "Çocuğumu öldürüp, mezara gömdüm" demişti. Bunun üzerine Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri mahallede inceleme yapmıştı. Kazı yapılan mezarda ise 3 yıl önce ölen bir çocuğa ait kemiklere ulaşılmıştı. Baba Yiğit, daha sonra jandarmada verdiği ifadesinde suçu kabul etmedi. Son olarak Furkan'ı evlerinin önüne bıraktığını söyleyen baba tutuklandı. 

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 8

Vali Oktay Memiş, baba Fehim Yiğit'le ilgili açıklamada bulundu ve şunları söyledi:
-"Babanın tutukluluk hali kendisinin beyanıyla ilgili bir durum. Bizzat kendisinin çelişkili beyanı vardı. Onların da çok doğru olmadığını şimdilik gözlemleniyor. Olayın ne tür bir konu olduğu bir şiddete dayalı veya cinayetle mi olup olmadığını henüz araştırıyoruz. Savcılık tarafından, uzman ekiplerimiz tarafından konu hassasiyetle değerlendiriliyor. Babanın tutukluluk hali devam edecek."

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 9

Furkan'a kaldırıldığı Karaçoban Devlet Hastanesi morgunda ön otopsisi yapılırken morg önüne gelen annesi Gülperi Yiğit'in ağıtları yürekleri burktu. Anne Gülperi Yiğit, "Beni de götürün. Orası çok soğuk. Yavrum Furkan" diye gözyaşı döktü.

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 10

Ne olmuştu?
Karaçoban'a 10 kilometre uzaklıktaki kırsal Budaklı Mahallesi'nde yaşayan Gülperi- Fehim Yiğit çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Furkan, 17 Nisan Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında kayboldu. Ailenin ihbarı üzerine jandarma, güvenlik korucuları ve AFAD ekipleri, mahallenin önünden geçen Kocasu Çayı ile arazide geniş çaplı arama çalışması başlattı.

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 11

Kadavra köpeği 'Pelte' ve arama kurtarma köpeği 'Gurbet'in de katıldığı aramalarda, kovuklar, çukurlar iş makineleriyle kazıldı. AFAD ekipleri eriyen karlarla yükselen Kocasu Çayı'nda 10 kilometrelik bir alanı baştan sona taradı. Ancak Furkan'ın izine rastlanmadı.

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 12

Küçük çocuğun kaybolmasıyla ilgili Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında baba Fehim Yiğit, şüpheli ifadeleri ve tavırları nedeniyle dede Eset, babaanne Hatmi Sultan, zihinsel engelli amca Yusuf Yiğit 21 Nisan akşamı jandarma tarafından gözaltına alındı.

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 13

Karaçoban İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 4 gün sorgulanan aile, 26 Nisan sabahı adliye sevk edildi. Babaanne ve engelli amca savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, Cumhuriyet Savcısı baba Fehim Yiğit ve dede Eset Yiğit'i tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Baba Fehim Yiğit, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, dede Eset Yiğit adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 14

ACI HABER 20'NCİ GÜNDE 
Jandarma birlikleri, komandoların yanı sıra, AFAD ekipleri, güvenlik korucuları ve köylüler, tüm bölgede aramalarına rağmen bulunamayan Furkan'dan bugün sabah saatlerinde acı haber geldi. Hayvan otlatmak için mahalleye 12 kilometre uzaklıktaki araziye giden çobanlar, bir çukurda Furkan'ın cansız bedenini buldu. Çobanlar hemen jandarmaya bilgi verdi.

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 15

 

Furkan'ın ölüm sebebi kahretti babası yalan söylemiş bakın nerde bulundu - Sayfa 16