Yasa dışı dinlemeler kapsamında Paralel Yapı mensubu polislere yönelik bir başka operasyon daha gerçekleşti. İstanbul merkezli operasyon 9 ilde gerçekleşti. Operasyon neticesinde gözaltına alınan polislerden birinin Fuat Avni'ye bilgi sızdırdığı dile getirildi.

 
Terörle mücadele şube müdürlüğü polislerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul eski istihbarat şube müdürlüğünde görevli 21 polis hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltı için polis bu sabah 9 ilde harekete geçti.. Aranan 21 kişiden gözaltına alınanlar önce sağlık kontrolüne götürüldü.
 
Şüphelilerin haklarındaki iddia ise ''Sözde Selam Tevhid'' örgütü kurulduğu iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti başbakanı ve bakanların telefonlarının dinlenmesi, diğer ülke yetkilileri ile görüşmelerin yasa dışı kaydedilmesi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı sahte kod adıyla örgüt üyesi olarak takibe alınması ve casusluk yaptıkları iddiasıydı.
 
Savcılık da bu iddialar çercevesinde polislerin yakalanması için talimat verdi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda Selam Tevhid dosyasında kaybolan bir CD'nin bulunduğu öğrenildi...
 
Geriye dönük inceleme yapan polisler kayıp CD'ye ulaşınca sahte isimlerle dinleme yapılan yüzlerce kişiye daha ulaşıldı.
 
Operasyonla ilgili ilginç bir ayrıntı ise internetteki Fuat Avni hesabıyla ilgili... Hakkında gözaltı kararı bulunan polislerden birinin Fuat Avni hesabını kullanan kişiye bilgi sızdırmakla suçlandığı belirtiliyor
.