Büyükçekmece’de kendisini polis olarak tanıtan kişi veya kişiler, Nurayet Şahsıvar (52)  isimli kadını arayarak, "FETÖ mensupları şu anda sahte kimlikle aracınızı noterde satıyor" diyerek, kadının 95 bin lirasını dolandırdı. Dolandırıcıların yaşlı kadını takibi, kadının parayı bırakması ve şahısların parayı alıp kaçma anları saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.
 

120 BİNE ALDIĞI OTOMOBİLİ 95 BİNE SATTI


İstanbul Büyükçekmece’de yaşayan 1 çocuk annesi Nurayet Şahsıvar’ı ev telefonundan arayan dolandırıcılar, "FETÖ mensupları şu anda sahte kimlik ile aracınızı noterde satıyor" diyerek kandırdı. Kendisini "Başkomiser Hakan Bulut" olarak tanıtan dolandırıcı, Şahsuvar’a operasyon için 3 ay önce 120 bin TL’ye aldığı sıfır kilometre otomobilini bir galeriye giderek satmasını söyledi.

Dolandırıcıların söylediklerini harfiyen yerine getiren Şahsıvar, hemen bir galeriye giderek otomobilini 95 bin liraya sattı. Parayı alan Şahsuvar içerisinde 95 bin lira bulunan para dolu poşetle noterden ayrıldı.
 

PARA DOLU POŞETİ ARA SOKAĞA BIRAKIP UZAKLAŞTI


Şahsuvar, sürekli telefonda konuştuğu dolandırıcının yönlendirmesiyle para dolu poşeti bir ara sokakta bırakarak uzaklaştı. Arkadan gelen dolandırıcı ise parayı alarak kayıplara karıştı.


 

KOCASINA ANLATINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI


Parayı ara sokakta bıraktıktan sonra evine gelen Şahsıvar, başından geçenleri eşine anlatmasıyla dolandırıldığını anladı.


OTOMOBİLE 'SATILAMAZ' ŞERHİ KOYULDU


Bunun üzerine Şahsıvar en yakın polis karakoluna giderek  şikâyette bulundu. Şikayet üzerine polis ekipleri, güvenlik kameralarından parayı alan dolandırıcının eşkalini belirleyerek çalışma başlattı. Dolandırıcıları arama çalışmaları devam ederken Şahsıvar’ın galerici hakkında savcılığa yaptığı şikâyet üzerine de otomobile "Satılamaz" şerhi koyuldu.
 

'155'İ KENDİM ARADIM. KANDIRILDIM'


Başından geçenlerin büyük bir talihsizlik olduğunu söyleyen Nurayet Şahsıvar, "155 olarak tanıttıklarında ben onlara nasıl güveneceğimi söyledim. Telefonu kapattırdılar, 'siz kendiniz arayın' dediler. Ben kendim aradım 155’i. 155 asayiş olduğunu söyledi. Bu sefer 'Hakan Bulut' olarak sordum. Kendisinin bağlanması için 2’yi tuşladım. 'Ben Hakan Bulut' diyerek bütün yaka numarasını kendi söyledi. Bundan sonra ben onlara güvendim. Orada kandırıldım. FETO terör örgütünde arabamın işleme sokulduğu, satıldığını söylediler. Hemen satış yapmam gerektiğini söylediler. Ben de onların gerektiği şekilde hareket ettim yaptım" şeklinde konuştu.
 

'TELEFONU 6 SAAT KAPATTIRMADILAR'


Nasıl dolandırıldığını anlatan, Şahsıvar, "Galeri için de adres verdiler. Adrese gittim. Fiyatının biraz aşağısında fiyat verildi. Değeri 120 bindi 95 bine aldı. Parayı noterden aldım çıktım. Arayan kişiler paranın sahte olduğunu, orada değiştirdiğini söylediler. Telefonu 6 saat kapattırmadılar. Evim ve cep telefonumun kilitlediğini ve onların dinlediklerini söylediler bana. Konuşmadığım zaman da çantama koydurdular. Altı saat bunlarda mücadele ettim. Paranın sahte olduğunu ve parmak izim olacağı için paraya hiç dokunmamamı kaldırıma bırakmamı söylediler. Ben bıraktım. Daha sonra eve geldim. Oğlumu aramak istedi. Oğlum okuldaydı. ’Biz emniyete aldık, eşin ve oğlunda emniyette’ dedi. Bu sefer oğlumu aradığımda oğlum, ’Anne biz emniyete gittik bizi kimse almadı’ dediğinde onlar tekrar ısrarlı, orada eşim geldi kapıyı açtım. Ben şoktaydım. Eşim diyor 'seni dolandırdılar'. Biliyorum ama can güvenliğim için hiç bir şey yapamadım diyorum ve 'şu anda da dinleniyoruz' dedim. Sonra telefonu kapatmışlar" ifadelerini kullandı.
 

DOLANDIRICILIK ANLARI KAMERADA  


Öte yandan,Nurayet Şahsıvar dolandırılması saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde Şahsıvar telefonla konuşarak parayı bırakacağı yere gidiyor. Bu sırada dolandırıcı kadını takip ediyor ve telefondan direktifler veriyor. Daha sonra kadın parayı kaldırıma bırakıyor. Ardından dolandırıcı parayı alıp kayıplar karışıyor.