Hasanbey Mahallesi, Hasanbey Caddesi, Şehit Özkan Şişman Sokak'ta bulunan evlerin arasında kooperatif yapımı için bir süredir devam eden hafriyat boşaltma çalışmaları az kalsın faciaya neden oluyordu.
Aşırı yağışın da etkisiyle gevşeyen zeminde iş makinesinin meydana getirdiği sarsıntı sonucu 2 evin balkon ve giriş kısımları yıkıldı. Evlerde mahsur kalan engelli ve yaşlı vatandaşlar itfaiye araçlarının yardımıyla evlerden çıkartıldı.
Olayın ardından yetkili mercilere defalarca müracaat ettiklerini ifade eden ev sakinleriyle firma yetkilileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.
İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı’nın el koyduğu olayın ardından hafriyat temizliği yapılan alanın etrafındaki 6 apartmanın boşaltılması için ev sahiplerine tebligat yapıldı.
Tebligatların ardından evlerde oturan ev sahipleri ve kiracılar daireleri boşaltırken, yıkılma tehlikesi bulunan 4 apartmandaki 24 daire Gümüşhane Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.
Tahliye edilen vatandaşlardan ev sahiplerine kooperatif yetkilileri tarafından ev kiralanırken, kiracı konumundakiler ise ev bulana kadar firma tarafından otellerde misafir edilecek.