İstanbul’da, Facebook adresine giremeyen 35 yaşındaki Ş.A., soluğu savcılıkta aldı. Facebook sayfasını ele geçiren kişinin profil resmini bikinili bir fotoğrafıyla değiştirdiğini, özel yazışmalarının da anne ve babasına gönderildiğini belirten genç kadın, zanlının bulunmasını istedi. 

 

Yapılan soruşturmada IP adresi tespit edildi ve eniştesi M.B.’nin evindeki bilgisayardan genç kadının Facebook adresine girildiği belirlendi. Savcılığa çağrılan enişte M.B., baldızının sürekli evlerine gelip gittiğini, o süre içinde evdeki interneti kullandığını belirtti. Tekrar ifadeye çağrılan genç kadın, suç tarihini de kapsayan zaman dilimi olan 2.5 yıldır eniştesi ile görüş- mediğini ve kavgalı olduklarını söyledi. Ş.A., “Aramız bozuktu. Aleyhime bilgi edinmek, bana zarar verecek bir şeyler elde etmek için izinsiz Facebook sayfama girmiştir. Sayfamdan bir arkadaşıma özel yazılar yazıyor. Bunları aileme gönderiyor. Bu nedenle ailemle aram bozuldu çok zor günler geçirdim” dedi. 

 

"Babası şifresini biliyordu"

 

“Bilişim sistemlerindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma ve sisteme veri yerleş- tirme” suçundan hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan enişte M.B., Anadolu30. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada baldızının ruh sağlığının bozuk olduğunu ileri sürdü. Enişte, baldızının boşandıktan sonra ayrıldığı bankadan aldığı tazminatı da bir inşaat şirketine kaptırdığını belirterek, “Bu dönemde intihara teşebbüs etti. 10 gün benimle ablasının evinde misafir ettik. Tedaviyi reddetti. Evimde sürekli internete giriyordu. Suçu ben işlemedim. Babası şifresini biliyordu” dedi.

 

"Şifresini ben değiştirdim"

 

Duruşmaya tanık olarak gelen genç kadının babası İ.A., damadının suçsuz olduğunu belirtti. Kızının o dönem işten ayrıldığını ifade eden baba, “Kızıma iş arıyordum. CV’sini istedim. O da bana Facebook adresini verdi, oradan almamı söyledi. Adresine girdiğimde kızımın yabancı erkeklerle uygunsuz yazışmalarını gördüm, sinirlendim. Bu sebeple ben bazı kişileri sildim ve onlara abuk sabuk bir şeyler yazdım. Şifresini değiştirdim” diye konuştu. 

 

Babaya dava açılacak

 

Babanın bu ifadesinin ardından, sanık enişte M.B. hakkında beraat kararı veren mahkeme, baba İsmail A. için, TCK’nın 244-1 maddesi gereğince cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Hâkim, babanın “Bilişim sistemindeki verileri bozmak, yok etmek, değiştirmek veya erişilmez kılmak, sisteme veri yerleştirmek, var olan verileri başka bir yere göndermek” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandı- rılmasını istedi. Bu süreç içinde baba hakkında dava açılması bekleniyor.