Teröre karşı yapılan eylemlerde en çok zararı HDP büroları ve doğu kökenli vatandaşların sahibi olduğu dükkanlar gördü. Eylemin dozunun kaçtığı sıralarda iş yerleri yakıldı. Polis yer yer eylemcilere TOMA ile müdahale etti. Çok sayıda gözaltı oldu. 

Antalya'da Ülkü Ocağı tarafından düzenlenen teröre tepki eylemi sırasında çok sayıda iş yeri yakıldı, evler ve araçlar ateşe verildi. Olaylarda 2 kişi yaralanırken, biber gazından etkilenen onlarca kişi hastanede tedavi altına alındı. Bazı göstericiler ise gözaltına alındı.

DİSKOLAR TAŞLANDI

Eyleme katılan bir gurup Robin Hood adlı diskodan kendilerine zafer işareti yapıldığını ileri sürerek, yoldan söktükleri kaldırım taşlarını diskoya atarak tepki gösterdi. Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka'nın megafonla uyardığı grup buradan ayrıldı ve yürüyüşün sonlandırılacağı başlangıç noktası olan Atatürk Anıtı'na doğru harekete geçti. Ancak burada tekrar toplanan grup, HDP İlçe Teşkilatı binasına yöneldi.

HDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Grupta bulunan bazı kişiler HDP binası yanında bulunan ve yine HDP'lilere ait restoranın camlarını kırdı ve ateşe verdi. Kısa sürede alevler HDP İlçe Teşkilatı'nın olduğu binaya da sıçradı. Polis ekipleri olaylara biber gazı ile müdahale ederken, olay yerine takviye olarak TOMA gönderildi. Polisin uğraşları sonucu grup uzaklaştırıldı.

İZMİR’DE HDP BİNALARINA SALDIRDILAR

Türkiye’de son günlerde gelen şehit haberleri üzerine sokağa çıkarak terörü lanetleyen bazı gruplar HDP binalarına saldırdı.

İzmir’de meydana gelen saldırılarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binası, Bornova İlçe Örgütü ve Menderes İlçe Örgütlerinde maddi hasar meydana geldi. Gece saat 23.30 sıralarında Bornova ilçesinde Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan HDP Bornova İlçe Örgütü'ne saldıran bir grup camları kırarak HDP tabelasına zarar verdi. Olay üzerine gelen polis ekipleri grubu dağıtarak olayların büyümesini engelledi. Öte yandan akşam saatlerinde Menderes İlçe Örgütü'ne de saldıran kimliği belirsiz şahıslar burada da HDP tabelalarını indirip camlarını kırdı. Meydana gelen olaylarda can kaybı yaşanmazken bazı vatandaşlar hafif yararlandı.

BURDUR’DA HDP LEVHASINI ATEŞE VERDİLER

Çatıdan HDP Levhasını indiren grup, daha sonra Burdur Gazi Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Aponun p... yıldıramaz bizleri’ diye sloganlar atarak yürüdü. Grup, çatıdan indirdikleri HDP tabelasını yerlerde sürükledi. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, HDP tabelasını ateşe verdi. Bir süre slogan atan grup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız şekilde Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrıldı.

KOCAELİ’DE HDP BİNASINA GİRMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE: 18 GÖZALTI

Kocaeli Birlik Platformu’nun yaptığı Teröre Lanet Yürüyüşü’nün ardından HDP binasına girmek isteyen gruba polis ekipleri müdahale ederken, 18 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Kocaeli Birlik Platformu tarafından düzenlenen yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Teröre Lanet Yürüyüşü’nün ardından HDP binası önünde toplanan bir grup binaya girmek istedi. Polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, çeşitli sloganlar atarak HDP binasına girmek için ısrar etti. Yaklaşık 2 saat boyunca gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan polis ekipleri, grubun dağılmamakta ısrar etmesi üzerine müdahalede bulundu.

HDP Kocaeli İl Binasının bulunduğu Yürüyüş Yolu üzerinde tazyikli su ile başlayan polis müdahalesi, grubun Alemdar Caddesi üzerinden Cumhuriyet Parkı’na çıkması üzerine burada devam etti. TOMA ile tazyikli su sıkarak grubu dağıtmak isteyen polis ekipleri, 18 kişiyi gözaltına aldı.

ALANYA’DA GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇAN İKİ MARKET SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Antalya'nın Alanya ilçesinde teröre tepki eyleminin ardından iş yerini yakmak isteyen göstericilere tüfekle ateş açan market sahipleri gözaltına alındı.

Alanya'da dün akşam saatlerinde teröre tepki eylemi sonrasında çıkan olaylarda HDP ilçe başkanlığı yakınındaki restoran ve market göstericiler tarafından ateşe verilmişti. Bu sırada göstericiler tarafından iş yeri yakılmak istenen market sahibi Ş.K. ve M.S.K., göstericilere tüfekle ateş açtı. Göstericilere ateş açtıkları belirlenen market sahipleri polis tarafından gözaltına alındı.
Öte yandan, gece boyunca süren olaylarda 35 yaşındaki Erkan Uğuz'un bıçakla, Tayfun Dinçer'in ise av tüfeği saçmalarıyla yaralandığı belirtilirken, biber gazından etkilenen çok sayıda kişinin de hastanelere başvurduğu kaydedildi.

DAĞLICA PROTESTOSUNDA VURULAN GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Dağlıca protestosunda vurularak hayatını kaybeden Bahadırhan Okçu toprağa verildi. 5 çocuğunun en küçüğünü kaybetmenin acısıyla güçlükle ayakta duran Fatma Okçu ise, "Açmadan soldu çocuğum" diyerek gözyaşı döktü.