Olay 20 Ekim 2014 günü saat 22.00 sıralarında Orhangazi Mahallesi İkizdere Sokak’ta meydana geldi. U.B, daha önce ilişkisi olduğu evli Z.U’un evine gitti. Z.U, U.B’na ilişkilerinin bittiğini, bir daha birlikte olamayacağını söyledi. Bunun üzerine U.B, iddiaya göre Z.U ile zorla birlikte olmak istedi. Bunun üzerine Z.U da evden dışarı kaçtı.

Bu sırada eşi ve kardeşi geldi

Bu sırada eve Z.U’un eşi 37 yaşındaki E.U ile erkek kardeşi A.O.C geldi. E.U ile kayınbiraderi A.O.C, yatak odasındaki bazanın altına saklanırken gördükleri U.B’nu dövdü. A.O.C da av tüfeğiyle ateş ederek U.B’nu karnından yaraladı.

E.U 155 Polis imdat hattını arayarak ’Evimize giren bir kişiyi yakaladık’ diye ihbarda bulundu. Olay yerine giden polis ekipleri evde U.B’nu yaralı halde buldu. Berberoğlu, kaldığı hastanede öldü. A.O.C çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Uygun çifti ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

’İlişkimiz vardı’

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık A.O.C ile tutuksuz sanıklar E.U ve eşi Z.U katıldı. Z.U ifadesinde "U.B ile bir süre ilişkimiz oldu. Olay günü U.B’nun elinde tabanca vardı. Bu sırada Ergun eline sopa ile vurdu. U.’un elinden düşürdüğü tabancayı aldım. U.B bana doğru hamle yapınca ağabeyim A.O.C av tüfeğiyle ateş etti. U.B ile daha önceden evimde ilişkiye giriyorduk" dedi.

Tutuklu sanık A.O.C da çok pişman olduğunu söyleyerek "Şimdiye kadar hiçbir olaya karışmadım. Böyle bir olay başıma geldi. Pişmanım. Öldürme kastım yoktu" diye konuştu.
 
2’nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti tutuklu sanık A.O.C’u kasten adam öldürme suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti daha sonra, olayda tahrik olduğuna kanaat getirerek cezayı 13 yıl 4 aya indirdi. Heyet tutuksuz sanıklar E.U ile Z.U’un ise beraatlarına karar verdi.