Bursa'da beraber uyuşturucu kullandıktan sonra aralarında tartışma çıkan arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanık için müebbet hapis istendi. Sanık, eşiyle arkadaşı arasındaki yakınlıktan tereddüt ettiğini ve arkadaşının bu yakınlığı kabul ettiğini öne sürdü.
OTOMOBİLDE BİRLİKTE UYUŞTURUCU ALDILAR

Geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen olayda TIR parkında aynı otomobilde uyuşturucu alan Yakup A. ile Yunus Ak arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle çay ocağından iki bıçak alan Yakup A., Ak'ı 50 yerinden bıçakladı. Çağrılan ambulansla Uludağ Üniversitesi'ne kaldırılan Yunus Ak kurtarılamadı.
''EŞİME YAKINLIĞIYLA İLGİLİ TEREDDÜTLERİM VARDI''

Olayın ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanan Yakup A.'nın duruşmasına Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Hakkında kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis talep edilen Yakup A., daha önceki ifadelerini tekrarlayarak, "Çok pişmanım. Böyle olmasını istemedim. Yakın arkadaşım Y.Ö. ve Yunus Ak ile birlikte uyuşturucu aldık. Yunus'un eşime yakınlığı ile ilgili tereddütlerim vardı. Olay günü bu konu gündeme geldi. Küfürler ederek olayı doğruladı. Bende büfeden 2 bıçak aldım. Sonrasını hatırlamıyorum. Amacım kesinlikle öldürmek değildi. Alkol ve uyuşturucunun etkisiyle oldu." dedi.
MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı ifadelerin ardından sanık hakkında mütalaa verdi. Savcı, sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, her hangi bir tahrik indirimi uygulanmaması gerektiğini istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip karar için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.