KKTC merkezli bir internet oyun sitesinin adını kullanan dolandırıcılar ‘tekno marketten hediye çeki kazandınız’ diyerek ağına düşürdükleri vatandaşların gsm hatlarına tanımlı mobil hesabından kendi hesaplarına usulsüz para aktarıyorlar. Vurgun kişi başına 300 lirayı aşıyor.
Milliyet gazetesinden Arif Balkan'ın haberine göre dolandırıcılar, sosyal medya üzerinden harekete geçerek ‘tekno marketten hediye çeki kazandınız’ diyerek ağına düşürdükleri vatandaşların gsm hatlarına tanımlı mobil hesabından kendi hesaplarına usulsüz para aktarıyorlar. 
Simsarlar, vatandaşların şüphelenmemeleri için birinci derece yakınlarının sosyal medya hesaplarını ele geçirirken, yeni dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyor:
ÖNCE FACEBOOK HESABI
İlk olarak bir kişinin Facebook hesabını ele geçiren dolandırıcılar, bu kişinin arkadaş listesindeki birinci derece yakınlarını tespit ediyor. Ardından mesajlaşma programı üzerinden normal bir sohbet başlıyor. 
Hal hatır sorma faslından sonra dolandırıcılar, her şeyden habersiz olan vatandaşa tekno marketlerden indirim kazandığını ve bunu akrabası olarak paylaşmak istediğini söylüyor.
Mesajlaşma programı üzerinden önce gsm hattının faturalı olup olmadığı soruluyor. Olumlu cevap alındıktan sonra bu kez karşısındaki kişiden telefon numarasını isteyip, 5523’e ‘Evet’ yazıp mesaj atmasını söylüyor.
ONAY VERDİĞİ ANDA...
Karşısındaki kişinin akrabası olduğunu düşünen ve kurulan tuzaktan şüphelenmeyen vatandaşlar dolandırıcının istediği numaraya evet mesajı gönderince gsm hattına kayıtlı mobil hesaptan otomatik olarak para çekilmeye başlıyor. 
Dolandırıcılar, www.levelci.com adlı internet oyun sitesinin adını kullanarak, mobil oyun satın alınmış gibi, parayı kendi hesaplarına geçiriyorlar.